Wibracje w d4d

« Poprzedni | Nastpny »
gdy avensis jest zimna przy gwaltownym wcisnieciu pedalu gazu cos drzy wibroje w silniku .po nagrzaniu zanika .

Pewnie turbina krzyczy, e kto nie daje jej y

myslisz ze turbina takie obiawy sa nie zawsze

Turbina sama z siebie drga nie powoduje ale powiedz, kto gwatownie wciska gaz na zimnym silniku... jeszcze w dieslu..

nie chodzi mi o deptanie na maksa tylko przy mocniejszym przyspieszeniu cos drzy pod maska nawet nieraz jak juz jest cieply

Czy jak stoisz np. na wiatach te ma od czasu do czasu ten objaw?
Po przygazowaniu , jak piszesz, jeeli nadal zwikszasz obroty to ten dwik znika?

Jeeli tak, to masz na 99 % uszkodzone koo dwu masowe.

Wanie nabyem Avensis D4D w kombii z 2003 i mam dokadnie takie sam problem. Nie interesuj mnie gupie arty w stylu niektrych powyszych postw. Znajomi chwalili t stron za profesjonalizm. Prosz o tak porad.

Cytat:
2007-12-01 21:14:08, mimo pisze:
Wanie nabyem Avensis D4D w kombii z 2003 i mam dokadnie takie sam problem. Nie interesuj mnie gupie arty w stylu niektrych powyszych postw. Znajomi chwalili t stron za profesjonalizm. Prosz o tak porad.

To wcale nie s arty. Zdaje sobie spraw /a take widz/ e wielu kierowcw nie zdaje sobie sprawy jak delikatnym urzdzeniem jest turbina to raz, a dwa jak to potrafi sobie pkn gowica w zimnym dieslu - dlatego te, zawsze zwracam uwag na "przegazowania na zimnym silniku".

A co do objaww uszkodzenia koa zamachowego - moe to takie objawy jak w tym wtku.

Na marginesie, na tym forum jest take wesoo ale /zazwyczaj/ nie w dziale technicznym.

Serdecznie pozdrawiam

Cytat:
2007-11-30 15:43:23, Zawika1 pisze:
Czy jak stoisz np. na wiatach te ma od czasu do czasu ten objaw? Po przygazowaniu , jak piszesz, jeeli nadal zwikszasz obroty to ten dwik znika? Jeeli tak, to masz na 99 % uszkodzone koo dwu masowe.

Nie bardzo rozumiem co chciae przekaza. To nie arty, to wydatki i to spore

Witam w nowym roku wreszcie doszedlem co z tymi nieszczesnymi wibracjami.Odwiedzilem maly warsztat ktry zajmuje sie naprawa japoncow i po diagnostyce wskazano wymiane oleju w skrzyni biegow i pomoglo .Od tego czasu mam spokoj z wibracjami.

Witam w nowym roku wreszcie doszedlem co z tymi nieszczesnymi wibracjami.Odwiedzilem maly warsztat ktry zajmuje sie naprawa japoncow i po diagnostyce wskazano wymiane oleju w skrzyni biegow i pomoglo .Od tego czasu mam spokoj z wibracjami.

« Poprzedni | Nastpny »