Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() pyrekcb TOYOTA DRIVER ![]() gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2007-12-27 22:33:27 Czy to trzeba od razu psuć...? ![]() |
![]() Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2007-12-27 23:03:10
Górskie powietrze jej szkodzi ![]() |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-12-28 00:21:26 Było takie skomplikowane auto kupować ? ![]() ![]() ![]() Miałeś po ludzku, na linki, to Ci się zachciało elektryki ![]() ![]() Powodzenia ![]() Ps. Gdzie fotki ?? Jakiś stary masz ten swój profil... ![]() |
![]() Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2007-12-28 12:40:14
Nie wiedziałem ze tam takie wynalazki są ![]() Wrzuciłem mały opis tutaj: http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=202719&c=205&f=23 Dziś wytargałem ten czujnik temperatury, przetarłem trochę szmatką bo był zakurzony, wyciągnąłem płytkę drukowaną od panelu ogrzewania i przelutowałem wystające styki. Zobaczymy. W każdym razie to ma faktycznie chyba związek z czujnikiem temperatury bo przy zimnym samochodzie jedynie ustawienie minimum i nie minimum powoduje że silniczek (serwomotor?) bzyczy. Zobaczymy jak pojadę gdzieś dalej. |
mirwin TOYOTA DRIVER Rover 420D Wołomin | 2007-12-28 13:39:40 Ze tak zapytam, a jak masz położoną dzwignie obiegu powietrza? Na obieg wewnetrzny (lewe położenie) czy zewnętrzny (prawe położenie). Przy obiegu wewnętrznym po jakimś czasie nie bedziesz miał zimnego powietrza i zaczna szyby parować. Poproboj jeszcze z ta dzwignia. |
![]() Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2007-12-28 13:56:47
Ustawiona jest na powietrze z zewnątrz. Szyby mi nie parują. |
![]() pyrekcb TOYOTA DRIVER ![]() gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2007-12-28 20:59:35
A ja przez tę zmianę wpadłem "z deszczu pod rynnę" - elektrykę zamieniłem na tego cholernego "climatronica".... ![]() ![]() ![]() |
![]() Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2008-01-01 20:08:04 Jak na razie ustalam z kolegą Many'm jak ogrzewanie działa w jego Ave i doszliśmy właśnie, że na zimnym silniku, tak samo jak i u mnie, słychać silniczek pod deską rozdzielczą tylko przy przejściu z temperatury minimalnej - 16 stopni - na wyższą 17 stopni i odwrotnie.
Wnioskuję więc, że na podstawie wskazań czujnika temperatury wewnątrz regulowana jest siła grzania (ustawienie czegoś tam przez silniczek) tak by temperatura doszła do wybranej na pokrętle. Ponieważ mam wrażenie że u mnie grzeje za mocno i regulacja działa w tylko małym zakresie to może ten czujnik jest zepsuty i wskazuje za niską temperature? Dodatkowo jeszcze mam wrażenie że za mocno grzeje z nawiewów na nogi i bocznych w stosunku do nawiewu na szybe i srodkowego.... ale to może się jakoś też wiązać z problemem temperatury. Nie wiem, strasznie to zamieszane, ale coś jest nie tak. Jutro chyba będę dzwonił do elektryka. Tylko to chyba trochę ciężka sprawa będzie do sprawdzenia... ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2008-01-01 22:20:20
A zalozyles na ten czujnik z powrotem ta karbowana rurke z mieszalnika powietrza?Czujniki raczej sie nie psuly ale zmierz mu rezystancje jakies 1.7 kohm na 16-20 st. Jak lutujesz panel trzeba odessac wszystkie luty od grzebienia az do potencjometra i zalac na nowo cyna a takze spr czy niema przerw jak krecisz potencjometrem. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
![]() Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2008-01-01 22:32:58
Założyć założyłem. Przy lutowaniu nie odessałem starej cyny bo nie mam do tego sprzętu :/ |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2008-01-02 22:25:33
10zł w elektronicznym ![]() |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2008-01-02 23:37:14
Powinno wytrzymać przelutowanie panelu ogrzewania z Ave ![]() |
![]() Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2008-01-02 23:56:49
Tylko szczerze mówiąc to chyba nie będzie to. Dziś jechałem do Katowic i przez kilkanascie kilometrow jazdy (silnik od dawna nagrzany) musialem miec ogrzewanie na 17 stopni (czyli oczko powyzej minimum) bo tak cieplo bylo. A potem, w ktoryms momencie, zaczelo leciec chlodne powietrze, poza dolnym nawiewem gdzie ciagle lecialo ciepłe... Tak wiec pokrętłem nie kręciłem a coś się zmieniło... ![]() |