[K] kupię sondę do v6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie sprawną w rozsądnej klubowej cenie

mam taka jakc chesz to dzwon 0 663 132 293

Nowa Bosch uniwersalna (wtyczka uniwersalna do samodzielnego zmontowania) - 170 zł, Oryginalna Bosch (z odpowiednią wtyczką do Opla) 290 zł. Hasn Preis - 215zł.
Dostępne także inne części do różnych samochodów.

Cytat:
2008-02-29 12:36:48, pxj pisze:
Nowa Bosch uniwersalna (wtyczka uniwersalna do samodzielnego zmontowania) - 170 zł,

słyszałem, że nie ma takiego czegoś jak uniwersalna sonda...?

Co do sond to uniwersalne raczej roznia sie tylko kostka a parametry maja podobne. Czyli napieciem i moca grzałki i gdzie masa jest. Tylko teraz pytanie bo sa uniwersalne boscha sondy z grzałka 12W i 18W i teraz prosba do kolegi PXJ jesli masz mozliwosc zmierzenia orginału jaka jest moc.

Z tego co mi wiadomo to przy sadzie uniwersalnej zwiekszy sie zuzycie palina wiec proponuje orginał.

Cytat:
Z tego co mi wiadomo to przy sadzie uniwersalnej zwiekszy sie zuzycie palina wiec proponuje orginał.

Na jakiej podstawie to twierdzisz ?? i skad masz takie informacje.
Pokaze ci dwie sondy wygladajace tak samo i powiesz mi ktora jest orginał a ktora nie. Obie bede miały obciete kostki.
Daje reke uciac ze nie bedziesz wiedział ktora to ktora.

Co do zmierzenia mocy nie mam takiej możliwości. To co podaję to dane z katalogu, a mocy nie podają. Pomocny byłby numer oplowski z tej sondy. Sondą uniwersalną określają sondę pasującą w/g wykazu w katalogu do całego mnóstwa samochodów i jest właśnie bez wtyczki.
Tak to wygląda na zdjęciu:
uniwersalna

Sonda bosch z wtyczką pasująca w/g katalogu do samochodów Opel i Renault.
oryginał

Może być jeszcze sonda firmy Hans Pries z wtyczką cena 176 zł
Hans Pries

[ wiadomość edytowana przez: pxj dnia 2008-03-01 14:41:04 ]

[ wiadomość edytowana przez: pxj dnia 2008-03-01 14:43:06 ]

[ wiadomość edytowana przez: pxj dnia 2008-03-01 14:43:43 ]

Wiem to z własnego doświadczenia nie jestem pewny co do v6 ale w 2.0 16v byla ruznica w zuzyciu paliwa.

Moge dac namiar na sonde NGK do mv6 za 169 zł. Najlepsza uniwersalna. A orginał za 250 zł. Kto jak woli.