Witam! Posiadam w samochodzie daewoo lanos instalacje II generacji z komputerem autronic al-700. W instalacji tej napewno nie ma śruby regulacyjnej między parownikien a mikserem - jest silnik krokowy. Wykorzystując progarm AMON próbowałem wyregulować instalacje, Na wolnych obrotach mieszanke mam bogatą na 0,8-0,9 a lambda tez oscyluje na 0,8-1,00, natomiast na obrotach 2-3,5 tyś pokazyje mieszanke optymalną 0,4-0,6 i lambda pracuje w zakresie 0,2-0,85. Kręcąc pokrętłem od czułości przy parowniku zubożając mieszankę na wolnych obrotach osiagając optymalny skład mieszanki, jednocześnie przy 3 tyś obrotów mieszanka jest wtedy zauboga 0-0,2. Próbowałem równięż regulować pokrętłem wolnych obrotów znajdującym się w górnej części parownika lovtec, kręcennie tą śrubka nie miało wpływu na skład mieszanki zarówno na wolnych jak i na wysokich obrotach. W samochodzie są wymienione przewody wysokiego napięcia, świece oraz filtr powietrza.
Proszę o pomoc w jaki sposób to wyregulować a może należałoby wymienić lub zregenerować reduktor, może wymienić sonde lambde.
[ wiadomość edytowana przez: marcinla123 dnia 2007-12-30 15:29:28 ]