MotoNews.pl
0 Prosba o pomoc - skrzynia MMT w Yarisie (203153/18)

Prosba o pomoc - skrzynia MMT w Yarisie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Od pewnego czasu pojawil mi sie pewien problem ze skrzynia biegow. W roznych sytuacjach i bez zwiazku z predkoscia i sposobem jazdy skrzynia (a wlasciwie elektronika) przeskakuje w tryb N i nie mozna wrzucic zadnego biegu. Pomaga wylaczenie silnika i odczekanie kilka chwil. Jest troche klopotliwa usterka gdy jedzie sie w miescie w korku lub przy wyprzedzaniu. Jesli ktos ma jakas wiedze i bylby sklonny mi ja przekazac - bardzo o to prosze.
Pozdrawiam

Yaris już po gwarancji?

Cytat:
2008-01-04 00:56:28, norad12 pisze:
Witam. Od pewnego czasu pojawil mi sie pewien problem ze skrzynia biegow. W roznych sytuacjach i bez zwiazku z predkoscia i sposobem jazdy skrzynia (a wlasciwie elektronika) przeskakuje w tryb N i nie mozna wrzucic zadnego biegu. Pomaga wylaczenie silnika i odczekanie kilka chwil. Jest troche klopotliwa usterka gdy jedzie sie w miescie w korku lub przy wyprzedzaniu. Jesli ktos ma jakas wiedze i bylby sklonny mi ja przekazac - bardzo o to prosze. Pozdrawiam

Jak na gwarancji to niema problemu serwis wymienia czesci za jakies 20000zl wg noty tech i jest ok.
Po gwarancji mozna tylko ubezpieczyc AC ustawic naprzeciw mocnej latarni lub tegiego debu polozyc cegle na gaz i modlic sie aby nie zboczyl z kursu.
Yaris MMT ma tyle wad fabrycznych,ze majac go po gwarancji z niewymienionym komputerem i skrzynia biegow,trzeba naprawde milosnika Toyoty aby go naprawiac.
Spruboj na poczatek wykonac kalibracje skrzyni

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer