| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rafipl międzyrzecz | 2008-01-06 12:28:23 od paru dni zaczal mi wariowac predkosciomierz i strasznie jest to denerwujace. dokladnie mozna zobaczyc tutaj co sie dzieje:
YOUTUBE jak widac predkosciomierz swiruje, przez to nie dziala mi tempomat bo tez swiruje :/ cala reszta dziala. ABS i TC sa w pelni sprawne. co z tym zrobic? autko to Omega B 3,0 manual z gory dziekuje za pomoc |
omegolotC30NE Czerwin | 2008-01-06 12:34:58 W momencie anomalii mruga TC, zczytaj błędy z ecu |
rafipl międzyrzecz | 2008-01-06 13:28:57 oto co sie dzieje z kontrolka TC:
TOUTUBE nie ma reguly kiedy to sie dzieje. swiruje nawet na wylaczonym silniku - na zaplonie jak np poruszam kierownica, trzasne drzwiami... tak samo predkosciomierz na zaplonie (ale na wylaczonym silniku) nieraz potrafi sobie poskakac od 0 do 10km/h... czyli dostaje jakies impulsy jak auto stoi w miejscu. podejrzewam ze wina bedzie lezala na odcinku pomiedzy ABS a licznikiem, bo gdyby czujniki podawaly bledne informacje, to ABS i TC tak samo nie dzialaly by w pelni sprawnie, ale od czego zaczac? [ wiadomość edytowana przez: rafipl dnia 2008-01-06 13:30:12 ] |
seweryn80 LOB MEMBER Opel Omega B 2,5 v6 Będzin | 2008-01-07 13:10:42 Witam. Mnie się wydaje, że może to być coś z kostkami do licznika brak masy dostań się do licznika od tyłu poruszaj kostkami dociśnij je może pomoże a jak nie to tech.
|
jerzy1961 LOB SYMPATYK omega B 2.0 - CARAWAN Warszawa | 2008-02-21 12:05:36 popieram homera... musisz rozpiąć wszystko od tyłu i poczyścić , ewentualnie poodginać lekko styki ...też miałem wariacje prędkościomierza i porady grzebania przy skrzyni itp. , ale diagnostykę przeprowadziłem błyskawicznie.. kilka pięści w osłonę licznika i zaskakiwał .... a okazało się ,że połączenia byly tak lużne, że mało nie powypadały... |