Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() zorro22 Opel Omega MV6 Olsztyn | 2008-02-01 23:50:11 Siemka!!
Ostatnio wymieniłem szybe czołowa w niuni. Po wstawieniu nowej gdy upłyneło ok 2 tygodnie szyba strzeliła od strony pasażera. Nie dostała żadnym gamieniem anie nie była udeżona. Szyba jest firmy pilkington oryginałana była 10lat i nie miała pekniecia a tu nowa szyba i pekła od strony słupka. Jakich firm poleciacie szyby bo ta okazała się szajsem przereklamowana. |
![]() jorgi LOB NET MEMBER Omega B X20XEV + Fia ... Gdańsk | 2008-02-02 00:27:40
![]() Podziwiam tok wnioskowania... A może to nie wina szyby jednak? |
![]() Behi DEADSOUL Ogień z d... Poznan | 2008-02-03 02:09:05 To widzę że ja nieosamotniony jestem, też mi poszła przednio, ino oryginał ![]() |
![]() Beny_2_5_TDS Opel OMEGA B Kielce | 2008-02-04 13:27:01 Jedną z przyczyn pękania jest: rdza na podszybiu, lód pod uszczelką, kontakt szyby z ramieniem maski (wystarczy że ktoś odpowiednio ![]() |
![]() chemik333 LOB MEMBER saab9-5, F650CS Warszawa | 2008-02-04 17:01:00
To samo powiadaja o antyradarze. Z ta szyba mozna go sobie wsadzic w majty... A z gpsem dlatego warto miec go oddzielnego, a nie w urzadzeniu "wszystko w jednym". Rzucisz go na tylna polke i jest ok bo komunikacja idzie po BT. Wiadomo ze trzeba wtedy dodatkowe zailanie prowadzic do samego odbiornika, ale ma to tez inne swoje plusy ![]() |
![]() Musasi Była Omega B Poznań | 2008-02-04 18:17:52 Ja postanowiłem na wszelki wypadek nie wymieniać szyby przed końcem zimy, a ponieważ wiem z doświadczenia że klejenie u szklarzy za drogo wychodzi jak na niewielką jej skutezność zrobiłem to sam.
Za parę złociszy wiertło fi 3 mm do szkła i terpentyna z Castoramy, wiertarka aku i.... kilkadziesiąt sekund nawiercania, zalanie otworka żywicą epoksydową i po sprawie, wygląda tak sobie, dobrze że tylko 6-7 cm od słupka na dole. Od 2 m-cy nie posunęło się ani o milimetr. Byle do wiosny ![]() |
![]() gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2008-02-04 20:07:09 Z tym GPS-em to bajki. Ja śmigam brutal to samo i żadnych problemów. Antena fabryczna nie nadawa się do wszystkich a waściwie większości. Ona jest na złącze mmc jak dobrze pamiętam. |
![]() idzi1 Opel Omega B kombi Bydgoszcz | 2008-02-04 23:11:13 No ja jak kupowałem autko to miało już wymienioną szybę czołową. Wydawałoby się, że jest po tyciuteńkim wypadeczku, ale chyba jednak nie. Czemu? - bo osobiście sam po roku wymieniłem ową szybę po uderzeniu kamienia. Zrobiła się taka mała dziurka prawie na wylot. Sęk w tym, że w polu widzenia. No i szyba do wymiany. Ale jak to mówią - do trzech razy sztuka... ![]() |
![]() michals24 DEADSOUL Opel omega B 2,5 TD Rzeszów | 2008-02-05 19:32:52 Jeli chodzi o te dziurki to jest firma u nas która to wypełnia i praktycnie nic nie widać. Sam tak załatałem ze 3. A przed zimą wymieniłem na nową i jest OK. Jedyny mankament to ten czarny plastik ta listewka zewnętrzna co chwile mi się odpina i odstaje chyba ją podkleje na silikonie ![]() |
Jabol Opel Omega WARSZAWA-Praga-Płd | 2008-02-12 21:01:25 Wymieniłem szybe czolową w sierpniu 2007 pękła mi w lutym (chyba sama z siebie) i tu dwa dni temu niespodzianka znowu
kolejna pęknięta(tylko z drugiej strony pod naklejką z nr blach) chyba i ja bede musiał pokombinowac z tym klejeniem samemu. |
![]() bratyslaw LOB SYMPATYK ![]() Omega 3.0 V6 Parczew | 2008-02-12 21:28:21
Michals24 - gdzie robią te szyby? Potrzebuje załatać mały odprysk w Corsie... |
![]() Romanguitar DEADSOUL Opel Omega C Kombi Wrocław | 2008-02-13 16:34:43
Jak wymienialem kiedys w klusce we wroc to AUTOGLASS JAAN mial najdrozej. Prawie 2 razy drozej... |
p123 Warszawa | 2008-02-13 17:09:57 Czołem,
Ostatecznie wymieniłem na zwykłą z sensorem deszczu - pokazałem żonie Opla z solarem i orzekła że to "głupio wygląda" i woli bez fioletu ![]() Trochę mnie nastraszyli bo pokazali mi zdjęcia spawów na słupkach co ich zdaniem wygladało jak wspawany dach z innego auta, potem jednak się z tego wycofali - mam te zdjęcia. Obdzwoniłem wcześniej kilka firm i padło na nich - ogólnie polecam. Piotr |