Nigdzie nie mogę dostać nakładek na pedał gazu i sprzęgła

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś wie gdzie to można kupić?

Oryginalne, gumiaste??...trza by chiba potrzepać DU...wątpię coby były dostępne inaczej

metalowki mozna na allegro, uniwersalne...

wyglada jak w samochodach wrc hehe ale fajna sprawa mi sie wydaje.

ja mam aluminiowe uniwersalne.
dałem za nie ok. 30zł. kupiłem z innych względów niż estetyczne.
ale wyglądają git. Są naprawdę proste kształtem.
pokusiłbym się ostwierdzenie, że "polecam".

W żadnym sklepie, nawet firmowum DU, nie można tego kupić.

jesteś daleko ale jak masz chęć na aluminiowe(identyczne jak moje) to sobie poradzimy.
inaczej to szukaj sklepow z częściami do tuningu, opcjonalnie GEANT-y ,MACRO itp. są na 100% jakie niewiem sam kupiłem w sklepie do tuningu(moje mi bardzej "leżą"
odrazu uprzedzam -o zdjęcia na forum to nawet nie proś

Jak takie nakładki się spisują? Noga stabilnie się na nich trzyma. Nie zdarza się czasem zawadzić o pedał przy podnoszeniu nogi z wycieraczki? Widziałem takie nakładki w TOYA

usmiejesz się ale ja te nakładku kupiłem za względu na krótkie nogi
espero dla mnie stanowiło problem w temacie wygodnej pozycji za kierownicą. miałem albo za blisko do kirownicy i ok do pedałów albo za daleko do pedałów i ok do kierownicy.
lubię pozycję bardziej wyprostowaną niż leżącą
dałem pod te nakładki aluminiowe dystanse 10mm i jest spoko.
nigdzie nie zaczepiam. stopy się nie ślizgają , jak mówiłem jest git,
a i wizualnie wygląda bardzo atrakcyjnie.
moje są w kształcie zaoblonych prostokątów (od przyśpieszenia "dłuższy" niż hamulca i sprzęgła)
aluminium jest miekkawe więc sie delikatnie przyciera i o poślizgu
stopy nie ma mowy ( przyznaję zimą nie jeżdziłem ) a płaszczyzna
jest z otworami na powierzchni.
gumowe zimą to też nie ideał

Dzieki malyzk. Tak sobie myślę, że te tuningowane podkłatki i tak będą tańsze niż oryginalne DU . Jeszcze jendo - przy montażu tych aluminiowych trzeba ściągnąć te gumowe?

Piotrek, jeżeli chcesz założyć gumowe tak jak były, to kupisz w Warszawie, ja ostatnio zmieniałem na pedale sprzęgła.

Cytat:
Piotr_W pisze:
Dzieki malyzk. Tak sobie myślę, że te tuningowane podkłatki i tak będą tańsze niż oryginalne DU . Jeszcze jendo - przy montażu tych aluminiowych trzeba ściągnąć te gumowe?

Pod tuningowane trzeba mieć przykręcone podkładki.
Tuningowne kosztują ok.50-60zł (najtańsze z samego aluminium widziałęm w hiperze za 35), a oryginalne "gumki"(nie pasujace do podkładek pod tuningowane) pewnie dwadzieścia parę za komplet.

ja chcialem cos takiego zalozyc ale jak zobaczylem ile jest miejsca pomiedzy pedalami i zwracajac uwage na bezpieczenstwo a mam rozmiar bucika 48 i nieraz zdarza mi sie wlozyc pantofelki (szersze niz nike do kosza) to stwierdzam ze nie bede tego zmienial na aluminiowe chociaz ladnie to wyglada

a jesli macie problem z kupnem tego typu akcesorii warto zajrzec na www.sklep.tuning.pl i obejrzec oferte JACKY dla mnie to najlepsza polska firma produkujaca akcesoria bardzo dobrej jakosci za niewielkie i naprawde rozsadne pieniadze

O ile pamiętam to ,,gumka'' na sprzęgło albo hamulec kosztuje ok. 4-5 zł.

Krzysiu_L Pamiętasz adres a najlepiej telefon? U mnie nie mogę tego nigdzie dostać. Podobno w serwisie policja zamówiła 10 szt. i jeszcze nie otrzymała (bo nigdzie nie ma). Co prawda daleko mam do Stolicy ale mam tam bliską rodzinę (nie mam tu na myśli Klubu Espero )

[ wiadomość edytowana przez: Piotr_W dnia 2003-07-13 00:33:38 ]

tak poza tematem.
pszczoua to ile ty k...a masz wzrostu.
48 no rozmiar klasa

ja mam 47, no czasem 47,5 przy 193cm