Woda w aucie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam ave z 2001 r. w sedanie i zauwazylem, ze w miejscu gdzie schowany jest podnośnik zbiera mi się woda- moze ktos ma pomysł skąd owszem, myję auto na myjce cisnieniowej ale jak ta woda tam mial by sie dostac- ktoredy??

Z łączenia nadkola wewn z podłogą czy tak jakoś... albo łączenia nadkoli wewn i zewn.
Dostała bardzo w dupę ?
Oczyść sobie odpływ gumowy to będzie trochę lepiej.
Pozdro.

tez zbiera mi sie tam woda, na samym spodzie powinien byc gumowy korek, wyciagnalem i woda wyciekla,
ale niestety nie wiem skad ona tam sobie plynie, wiec pewnie nie wiele pomoge.pozdrowienia

Cytat:
2008-02-10 23:58:34, Perzan pisze:
Z łączenia nadkola wewn z podłogą czy tak jakoś... albo łączenia nadkoli wewn i zewn. Dostała bardzo w dupę ? Oczyść sobie odpływ gumowy to będzie trochę lepiej. Pozdro.

No auto nie bylo walone i to jestem w stanie stwoerdzic z całą pewnoscią wiec dlatego mnie dziwi ta woda....

U mnie jest ta sama sytuacja w takim aucie i nie bitym ale podejrzewam że może to być przez otwory z kratką (przewietrzenia ) które są w tym miejscu ale pewności też nie mam
Pozdro

Testowałem problem ostatnio na myjce i wynika, ze rzeczywiscie woda sie dostaje odpowietrznikiem -wrrr...

czy są jakieś kanaliki w Carinie koło nóg pasażera za kierowcą?
dziś zauważyłem, że mam tam małą kałużę. nie mam pojęcia skąd się mogło to wziąć.
fotele i tapicerka dookoła jest sucha, nie ma zacieków na suficie (zresztą szyberdach zachlapałby fotel).
okno też raczej nie zostawiłem uchylone, bo mokre byłoby wszytko dookoła.
to była raczej woda, a nie jakiś inny płyn.
padało ostatnio w sobotę, ale niezbyt mocno wiec dlaczego teraz
sprawdzałem tam właściwie codziennie, bo leżała pod fotelem butelka z płynem do chłodnicy (to nie to, śmierdziałoby).

Tam jest tylko korek (ale powinien być szczelny).

Radzę wysuszyć i obserwować, pojedynczy przypadek raczej nie wymaga interwencji.