| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mwarchalowski Loża Szyderców BMW 316ti / Polonez ... Wrocław / Zakopane / Żywiec | 2008-02-12 12:49:36 |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2008-02-13 12:10:15 Witam
Mam wrażenie że nie tyle mikoda źle znosi ostre hamowanie, co za twarde klocki, kiedyś miałęm podobną przygodę, nowe tarcze mikoda i klocki jakies białoruskie, nie dośc że piszczały i słabo hamowały, to jeszcze poniszczyły tarcze. Poźniejsze założenie miekkich klocków, (jakieś niemieckie, nie pamiętam nazwy) wyraźnie polepszyło hamowanie, a już z klockami Ferrodo to niebo a ziemia, muszę przyznać że mimo mniejszej trwałości hamowanie wyraźnie skuteczniejsze, choć zaznaczam że nie jeżdże w kjsach, więc moje doświadczenie jest wyraźnie "cywilne"
|
Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2008-02-14 23:11:52 Mam w samarce ten zestaw czyli tarcze brembo a klocki ferrodo (ale jaki model nie pamietam), nowe bebny/szczeki z tylu i brak korektora i na hamulce nie mozna narzekac. Brak korektora jest troszke denerwujacy czasem ale jak sie czlowiek przyzwyczai to jest ok ;] |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2008-06-22 23:58:20 Mam pytanie - czy ktos jest w stanie ocenic czy hamulce w samarze sa lepsze od tych w ladzie klasycznej ?
Czy ktos wie, czy srednica serwa sie rozni - samara/klasyk ? Pytam, bo widze ze pompke samara ma wieksza, a zakladam ze samara z racji tego ze jest nowsza i nowoczesniejsza konstrukcja posiada nowsze serwo. Po wymianie tarcz w klasyku, na wentyle, pasuje jeszcze cos pomodzic z serwem moze, albo z pompka by miec jeszcze lepsze hamulce. Tzn, nei to zebym sie uskarzal na obecne, ale jakos marzy mi sie, zeby hamowalo sie tak fajno jak w nowej furze. Srednica tloczkow po zmianie jest taka sama(katalogowo) choc jest po 1dnym cylinderku mniej na strone. Widze ze duzo aut ma podobny zestaw, jak chodzi o srednice tloczka na zacisku do wentyli i srednice pompki jak w klasyku. Do tego nie bardzo pojmuje jak zwiekszenie srednicy tloka pompki, skutecznie wplywa na poprawe hamulcow, skoro im wieksza srednica tloczka, tym mniejsze cisnienie on wywrze, pod ta sama sila
|
Tical SYMPATYCZNY GOŚĆ LADA 2107 / COLT GTI Kraków | 2008-06-23 00:26:07 Jesli chodzi o hamowanie to chyba lepiej klasyk ...serwo w samarze ma wieksza srednice .Co to za heble zalozyles ? od 110 ? pokaz zdjecia jakies ![]() |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2008-06-23 11:08:01 Ojojoj - przeciez juz dawno pisalem.
tarcze wentylowane do 2107 |