MotoNews.pl

Nie leci gaz z butli LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
siemanko wszystkim, moze pomozecie mi w kwesti takiej ze po 2 latach odkrecilem zawory w butli LPG i gaz z niej nie leci do elektro -magnesu. zaznaczam ze gaz w niej jest. Sprawdzilem czy by napewno jest poprzez poluzowanie zaworu upustowego i juz po obrocie ucieka z zajebistym cisnieniem. ale glownym zaworem nie chce . Moze ktos mial taki przypadek???

przypadku nie mialem, moze ci zawor zardzewial??

często zdarza się że na metalowych elementach butli tworzy się korozja, metal się utlenia i może się zdażyć ze dziurka zarosła

miałem tak w piecu na propan butan

No to teraz masz zagwozdkę co zrobić z pełną butlą z której nie ma jak wypalić gazu, hehehe

Może kurek się popsul. Ja tak raz miałem. Wlew gazu puszczał to co tankowanie zakręcałem doplyw na wielozaworze az raz chce zatankować, odkręcam kurek a tu dupa, gaz nie wchodzi. Nie pamiętam jak to jest zbudowane ale kombinerki dały rade.

no wlasnie gdyby butla była pusta to no problem os, rozebrał bym sobie wyczyścił zawory, a takto muszę chyba zawór upustowy lekko wykręcić i spuścić gaz powoli z czasem. wezmę jakoś butle na pole i tam z niej spuszczę .

jak to stwierdzil znajomy magik - odpal zeby drgania byly i delikatnie w zawor mloteczkiem moze zaskoczy