| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kowal00 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara Warszawa | 2008-03-24 13:15:10 Głodnemu chleb na myśli Skup się na głowicach (to też się, kurde pewnie kojarzy), kolektorach
|
3zeR_MDS SYMPATYCZNY GOŚĆ Kraków | 2008-03-24 13:16:32 ty lepiej wapdnij po gazniki bo poskladane czekaja ![]() |
Timi_Torun SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara Baltic Toruń | 2008-03-24 13:22:13 Widziałem tą samarke na allegro Z bydzi za 700zł Podobno była w dobrym stanie. |
kowal00 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara Warszawa | 2008-03-24 17:29:47 Stan jest naprawdę bdb. Na tyle dobry, że jestem gotów uwierzyć w wszystkie opowieści sprzedającego (auto od nowości garażowane, nie jeżdżone w zimie, nie widziało soli).
Teraz pozostała już ,,tylko" przekladka. Rozwalone 1.3 sam dam radę wyjąć, bo jest w kawałkach. Ale mojego ,,starego" 1.5 w jednym kawałku nie dam rady wsadzić. I tu mam pytanie do mąrzejszych ode mnie. Żeby całą operację urpościć i jak najmniej robić u mechanika i jak najkrócej trzymać u niego auto, chciałbym wykorzystać kilka elementów z tego rozwalonego 1.3. Chodzi mi przede wszystkim o koło zamachowe - chcę je oddać do odchudzenia, a potem razem z dociskiem dać ludziom, którzy będą spiekowe sprzęgło robić. A jak mechanik będzie robił przekladkę, dostanie już gotowe elementy. Czy źle myślę, zakładając, że koło z tego 1.3 jest identyczne jak w 1.5? |
3zeR_MDS SYMPATYCZNY GOŚĆ Kraków | 2008-03-24 22:08:21 o kole tez pogadamy na gg, nic sie nie stresuj wszystko jest do zrobienia tak zeby bylo dobrze. tylko najpierw zrob sprzeglo a potem rob kolo bo potem je razem z calym sprzeglem trzeba wywazyc |
sebioza (S) MEGA ŁADZIARZ Łada 21053/Focus MK3 Warszawa | 2008-03-24 23:56:26 No , ale jak będzie oddawał sprzęgło na brechta, to oni chcą z kołem. Kowal jak będziesz jechał z tym sprzęgłem, to ja Ci mogę wytłumaczyć jak tam dojechać. |
kowal00 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara Warszawa | 2008-03-25 08:46:14 Co do sprzęgła, to myślałem o zakładzie na skoczylasa. Drugi, jaki znam jest na Młocińskiej przy klubie... Piekarnia, bodaj, tuż obok mojego mechanika, tak że nie wiem czy i ich stamtąd nie wyrzucają...
No i teraz namieszliście mi w głowie co do kolejności operacji. Ludkowie ze skoczylasa stwierdzili, że chcą dostać koło, żeby je ,,szlifnąć". Dlatego chciałem, żeby zanim do nich trafi miało swoją docelową postać. Wyważenia koła tym swoim szlifem nie powinni zakłócać, tak samo jak nie zakłócają wyważenia kół seryjnych. Right? A tu obiecane zdjęcia demolki silnika:
Prawda, że piękna katastrofa? |
3zeR_MDS SYMPATYCZNY GOŚĆ Kraków | 2008-03-25 22:14:52 kowal to ci mowie daj najpierw kolo do zrobienia sprzegla. i daj sobie tam gdzie ja robilem sprzeglo, naprawde polecam. oni je tylko "dotrą" do tarczy, potem sie je odchudzi i wywazy. a zeby wywazyc musisz miec sprzeglo gotowe chyba ze chcesz odchudzic, zrobic sprzeglo i jeszcze raz wywazac co moim zdaniem jest chorym pomyslem ![]() |