Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Espero_ProSport_18CD CDJart Wągrowiec | 2003-07-17 21:32:00 Nie wiem czy sie cieszyc, ze bede mniej placil za nakarmienie autka, czy mam sie martwic, bo wiem, ze z gazem spada moc. Jesli mozecie pomoc!!! Blagam ![]() P.S. Gdzie mozna dostac nalepke klubowa miedzy tylnie lampy i czy cos to kosztuje? |
![]() Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2003-07-17 22:03:35 |
![]() witoldnowak Daewoo Espero 1,8 CD ... Warszawa | 2003-07-17 22:08:15 Zoltar
co mam zjebane z v-maxem??? tak poprostu jest, sorki było ale było |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2003-07-17 22:17:33 2.0 CD + LPG
Vmax na LPG --> 210 km/h Vmax na PB ---> 215 km/h Co do mocy... nie jest to regola ze moc na gazie spada... Jezeli silnik jest mocno odprezony roznica pomiedzy gazem a benzyna moze byc w granicy bledu pomiaru... Gaz lubi odprezone silniki dlatego w Espero (1.8 i 2.0) Gaz daje calkiem niezle wyniki co do trwalosci silnika... Dobrze zalozona instalacja gazowa nie powinna duzo wplywac na jazde na benzynie... Po 1 - przypilnuj zeby nie wlozyli CI zadnej zwezki, klapki i tym podobnych na dolot powietrza. Po 2 - postaraj sie aby przewody doprowadzajace gaz do mieszacza nie szly przez komore silnika tylko jakos na okolo tak aby nie przeszkadzaly w ewentualnych naprawach Po 3 - nie pozwol zeby zalozyli CI jakis "malo srednicowy" mieszacz... on tez zweza dolot i to dosc mocno... (ja u siebie musze go wymienic bo jest niestety za waski) Po 4 - zaluz sobie dwa "grzybki anty wybuchowe" - jeden kolo rezonatora powietrza, drugi gdzies na obudowie filtra powietrza (to zupelnie starcza) No i jeszcze jedna wazna rzecz... jezeli masz mozliwosc zalozenia instalacji opcja wlaczania gazu dopiero przy spadajacych obrotach to zrob to... no i warto pomyslec i ukladzie emulacji wtryskow .... to zniweluje Check Engine ![]() |
![]() witoldnowak Daewoo Espero 1,8 CD ... Warszawa | 2003-07-17 22:20:09 Zoltar ja nie jeżdżę ze stoperem w łapce ( może szkoda ![]() później po konkretnej regulacjii, zapłonie 13, i zworce na 95 okt mam praaaaawie 190. mało ![]() ![]() pozdrawiam wicio |
![]() Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-07-17 22:54:02 Mocy troszkę stracisz, ale v-maxem nie należy się przejmować, u mnie v-max na LPG wynius 190 ( to wogóle mój rekord ![]() ![]() ![]() tak jest poprawnie, reduktor to to "gówno" przed akumulatorem. Tak zamonotane uchroni cię przed spadaniem obrotów podczas hamowania na luzie i ostrego ruszania (w prosty sposób eliminuje siły działające na zamontowaną wewnątrz membranę odpowiadającą za skład mieszanki), po drugie nadal będziesz mógł sam wymienić żarówkę w prawym reflektorze ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: Krzysiek-Diackon dnia 2003-07-17 22:58:44 ] |
![]() DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2003-07-18 08:21:59 A ja powiem inaczej....
Na gazie lepiej mi chodzi do 4 tysi. Później jest identyk jak na Bezołowiu. ![]() ![]() Wiciu - 1,8 i tylko 170 km/h ? ![]() Faktycznie mało... |
majkel ESPERO 1.8 CD LPG Poznan | 2003-07-18 13:40:45 ma pytanie do KeyJey czemu nie mozna zalozyc klapki przeciwwybuchowej na dolocie tylko grzybek na obudowie filtra
Po 1 - przypilnuj zeby nie wlozyli CI zadnej zwezki, klapki i tym podobnych na dolot powietrza. |
![]() Espero_ProSport_18CD CDJart Wągrowiec | 2003-07-18 14:50:02 Jak myslicie,czy oplaca sie montowac wlew gazu pod klapka od wlewu benzyny? Ja mysle, ze to calkiem dobry pomysl. Nie chcial bym aby mi jakis korek wystawal przy zdarzaku. |
![]() DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2003-07-18 14:53:54 Tylko przy wlewie - ja nie zniósł bym widoku jakiegoś czarnego kółeczka w wiśniowym zderzaku lub samego dżinksa z tyłu boba. ![]() |
![]() Lee GF8 Katowice | 2003-07-18 15:45:13 bardzo dobry pomysl... sam tak chce zrobic tylko moi gazownicy mowia NIE!
pewnie nie robili tego i nie chca sie branzlowac. ja jestem dalej przeciwnikiem gazu ale: + kasa! jezdzisz o 1/2 taniej +/- espero to nie rajdowka wiec strata kilku % na elastycznosci jest niewazna - czeste problemy z nieczystym gazem -> tankowanie na wybranych stacjach markowych - poczatkowe regulacje ktore zabieraja czas |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2003-07-18 15:47:53 Poniewaz w espero nie ma przeplywomierza a tylko czujnik polozenia przepustnicy kazda zwezka (klapka w brew pozorom bardzo zmniejsza ilosc powietrza dochodzacego do kolektora ssacego) skutecznie dlawi silnik... u mnie bylo to do tego stopnia ze silnik mial 8o koni !! ![]() Dlatego tez lepszym rozwiazaniem sa grzbyki... Pozatym klapki sa przewaznie zakladane zaraz za filtrem (maja go chronic co by nie wylecial w kosmos) co i tak nie chroni reszty dolotu. Zreszta pisalem o dwoch grzybkach ![]() One idealnie spelniaja swoje zadanie... A ja dodam ze niedlugo bede montowal bardzo fajny patent w swoim samochodzie.. grzybki tez znikna ![]() |