Zakup ladzianki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
siemanko powiedzcie mi prosze jak i gdzie kupić lade nive i potem ja przerobić na wyprawy w teren do lasu i na ukraine?

Cytat:
2008-04-18 12:29:49, ladamaniak pisze:
siemanko powiedzcie mi prosze jak i gdzie kupić lade nive i potem ja przerobić na wyprawy w teren do lasu i na ukraine?

" jak " najlepiej za gotówkę
" gdzie " poszukaj po leśnictwach, z reguły sprawne technicznie lekko zapuszczone wewnątrz

ewentualnie otomoto i inne takie. sporo ich bylo w roznych cenach.
jeszcze jedno: ja bym sie kierowal przy zakupie stanem blachy bardziej niz mechaniczynym

pzdr

dzieki bardzo a czy nie wiecie czy do nivki nie da rady wlozyc silnika i kompletnego ukl napedowego od vitary?

można tylko po co
vitara nie ma nic do terenówki, niva jest lepsza, jak szukasz mocniejszego silnika to wrzuć fiatowskie DOHC z argenty na wtrysku, mnóstwo momentu i pasuje idealnie do ladowskiej skrzyni

Witam
Albo diesla XUD9 1,9 litra, najlepiej z Poldka, wtedy łatwiej da się zaadoptować, diesel w terenie to jest to

a nie lepiej turbo diesla z forda,a vitara pierwszej generacji to wg. moich znajomych z klubu sudety 4x4 jest lepsza w terenie od jeepa cherokee,a po za tym nie mam ochoty ani umiejetnosci do przerobki benzyniaka na diesla a mosty i skrzynia rozdzielcza i tak by pochodzila z vitary albo samuraja
pozdro dla LADZIARZY z dolnego slaska

Cytat:
2008-04-22 20:47:06, rogacek pisze:
można tylko po co vitara nie ma nic do terenówki, niva jest lepsza, jak szukasz mocniejszego silnika to wrzuć fiatowskie DOHC z argenty na wtrysku, mnóstwo momentu i pasuje idealnie do ladowskiej skrzyni

jak bede chcial zeby mi palila 20 na 100 to wsadze tam 2.3 litra V6 z granady

Witam! Jezeli chcialbys jakiegos diesla do Nivky, to wyrabiala sie oryginalnie Niva z silnikiem peugeot 1,9
Czy nie masz wielkiego problemu z jezykem czeskim, to zobacz nasze forum...jest tam duzo Niv, i przerobenych Pozdro

Cytat:
2008-04-24 15:42:53, Ladusa pisze:
Witam! Jezeli chcialbys jakiegos diesla do Nivky, to wyrabiala sie oryginalnie Niva z silnikiem peugeot 1,9 Czy nie masz wielkiego problemu z jezykem czeskim, to zobacz nasze forum...jest tam duzo Niv, i przerobenych Pozdro

no niestety mam i to calkiem spore ale po angielsku gadam jak anglik no i troche po niemiecku i dzieki za informacje bo mieszkam jakies 20-30km od waszej granicy pozdro!!!!!!!!!!!!!