Przeterminowany aku ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałem dzisiaj kupić aku w OBI firmy CENTRA FUTURA. Cena 380 zł jednak przy kasie spojrzałem na datę produkcji 2006 lipiec ! Pojechałem do REALA taki sam model ale starszy o 2 miesiące!!
Czy warto kupić prawie 2 letni aku ?
Niby 3 lata gwarancji od dnia zakupu, ale takiego akumulatora na półce nie ładują przez te dwa lata..

Oooo... nie, takie coś bym zdecydowanie odpuścił. Lepiej dorzucić ze dwie dychy i mieć coś świeżego niż bujać się później z gwarancją, sklepem, producentem...
Nie było tam przypadkiem klauzuli, że 3 lata od daty sprzedaży, ale nie więcej niż 3,5-4 od daty produkcji ? Taki myk też może być
Pozdro.

No costy w Obi to se cegle albo kij do sztychowki mozesz kupic
A spruboj potem cos zreklamowac to sie zacznie bujanie a jaki warsztat zamontowal ,a czy ladowanie napewno ,a pewnie instalacja ,a na koniec jedynym powodem niesprawnosci bylo rozladowanie....naladuja ci przez 2 tygodnie rozpatrujac decyzje i od nowa
Akumulatory kupuj w serwisie lub w warsztacie elektrycznym,a nie w spozywczoku

Zdecydowanie, Koledzy wyżej mają racje, akumulator jest przykładem rzeczy jakiej nie należy kupować w markecie, a już na pewno nie tak stary i drogi.

Cytat:
2008-04-26 18:27:52, AdS pisze:
Zdecydowanie, Koledzy wyżej mają racje, akumulator jest przykładem rzeczy jakiej nie należy kupować w markecie, a już na pewno nie tak stary i drogi.

taki drogi to on nie jest. w zeszłym roku były dwie duże podwyżki, przy 65 ah to mniej więcej 100zł

No to się zawziąłem i kupiłem Centra Futura 55ah za 310 zł. rocznik2008 Tzn teść kupił w Pajęcznie a szwagier przywiózł do czewy. Od razu kupiłem też koledze bo mu wysiadł a żona lada chwila może jechać na porodówkę

W Częstochowie jest taki konkretny sklep z bateriami ale jak zaproponowałem sprzedawcy cenę 320 z 380 to stwierdził że taka kwota nie jest osiągalna, jednak w mniejszych miejscowościach takie rzeczy są znacznie taniej..

Poprzedni był firmy TOYOTA OPTIFIT 72 ah, najprawdopodobniej w moim aucie od 2001 dopiero instalacja gazowa go dopadła i przez noc rozładowywała a za dnia za mało było jeżdżone że odzyskać energię

Dzwoniłem do salony TOYOTY podałem nr VIN a pan mi ocenił jaki aku najlepiej zakupić, czyli 55 ah. Bardzo chciałem firmy OPTIFIT ale niestety nie kwota okazała sie nie osiągalna 480 zł