MotoNews.pl
12Wal napedowy 2107 lub glowka mostu wkrecana (212000/12)

Wal napedowy 2107 lub glowka mostu wkrecana

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
poszukuje tylnego mostu do lady 2107, badz glowke wkrecana w tylny most. W razie gdyby ktos dysponowal prosze o sms`a na nr 517368813 lub 887051111.

najlepiej okolice trojmiasta lub prosze o namiary na zlomowiec gdzie moge popytac.

thnx

[ wiadomość edytowana przez: klakier--king dnia 2008-05-01 03:35:22 ]

co to jest glowka wkrecana w tylny most ? Chodzi o dyfer kompletny ? Czy jakas obudowe ?

Cytat:
2008-05-01 03:33:50, klakier--king pisze:
poszukuje tylnego mostu do lady 2107, badz glowke wkrecana w tylny most. W razie gdyby ktos dysponowal prosze o sms`a na nr 517368813 lub 887051111. najlepiej okolice trojmiasta lub prosze o namiary na zlomowiec gdzie moge popytac. thnx [ wiadomość edytowana przez: klakier--king dnia 2008-05-01 03:35:22 ]

Chciałeś raczej napisac główkę tylnego mostu przykręcaną do pochwy sprawdz najpierw jakie masz przełożenie tej przekładni głównej bo to ważne.

Witam
Ja mam, tylko muszę sprawdzić dokłądnie jakie przełożenia.
mój tel to 600 996 480
Pozdrawaim Mirek

w zasadzie najprosciej potrzebuje tylny most do 5-cio biegowej skrzyni .... szukalem na wszystkich szrotach i akutokasacjach ... ni hu.. nie ma nigdzie ... ;] help

Dzisiaj byloem pod autem i sie przyjrzalem, chodzi konkretnie o taka spora storzkowata czesc ktora laczy sie bezposrednio z tylnym mostem. Podono mowia na to glowka mostu....

Jest to pieciobiegowa skrzynia biegow (bo to ma znaczenie), i podobno najszybsze przelozenie o ile dobrze pamietam 1143.

Gdyby ktos wiedzial z kad mozna zkrecic ta czesc bylbym zobowiazany. 51736813 887051111

Pozdrawiam.

To skoro jest to silnik 1,5 i skrzynia 5-bieg to potrzebujesz mostu o przełożeniu 3.9 lub 4.1 na ktorym bedzie silniejsza.

Dobra koledzy dam sobie spokoj z tym szukaniem po szrotach i takie pierdoly..

Mam dobrego goscia, ktory jest mechanikiem i prowadzi sklep lady, skody. W gdyni konkretnie sklep i warsztat "krzyś" goraco polecam.

Sprowadzi mi za 850 zl z robocizna caly wal z Ukrainy

Z warszawy chcieli sprowadzic ta czesc za 1100 zl heheeh ..... ciekawe ktora opcje wybrac :]

Pozdro thnx za sugestie.

A przepraszam po co Ci wal nowy za 850zl ? Chyba potrzebujesz kompletnego mechanizmu roznicowego, no coz - ostatnio ktos zakupil caly nowy gaznik za 250 zl, choc nie bylo takiej potrzeby, malo tego, po wydaniu tej kasyi zamontowaniu nowego gaznika nic sie nie zmienilo- i jego auto nadal mialo usterke.
No ale oczywiscie to Twoja sprawa co robisz ze swoimi pieniedzmi.

A przy okazji- slyszalem ze wal napedowy w ladzie jest taki sam jak w polonezie/fiacie i ponoc tak jest napisane w ksiazce do lady.
Ktos sie z tym spotkal ?

aluzja co do gaznika to chyba do mnie w sumie wymiana gaznika pomogla bo teraz autko inaczej jezdzi tak naprawde yla to kwestia dobrej regulacji

Cytat:
2008-05-13 12:15:03, klakier--king pisze:
Dobra koledzy dam sobie spokoj z tym szukaniem po szrotach i takie pierdoly.. Mam dobrego goscia, ktory jest mechanikiem i prowadzi sklep lady, skody. W gdyni konkretnie sklep i warsztat "krzyś" goraco polecam. Sprowadzi mi za 850 zl z robocizna caly wal z Ukrainy Z warszawy chcieli sprowadzic ta czesc za 1100 zl heheeh ..... ciekawe ktora opcje wybrac :] Pozdro thnx za sugestie.

Nie ma sensu tyle przepłacac ja skrzynie 5-bieg sprzedałem za 250 zł a tobie potrzebna jest główka tylnego mostu a nie cały wał napedowy