| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2008-05-12 20:24:47 To kup uzywany sa w cenie zlomu,trzeba tylko poszukac na internecie lub po gloszeniach typu sprzedam czesci do... |
monia21 warszawa | 2008-05-18 09:40:19 Witam ! Opowiem ci w kolejności co widziałam co robił mój elektryk zastrzegam iż jest to rozwiązanie chwilowe . Na pompie paliwa nie było prądy więc pobrał z pod bezpieczników . Zadziałała od pierwszego zakręcenia. Po zdjęciu pod kierownicą osłon dobrał się do przekaźnika kwadratowy czarny z napisem Toyota na czterech blaszkach . Do jednej z nich nie dochodził prąd więc podczepił pod inne zasilanie prądowe i zabezpieczył bezpiecznikiem . To tyle na daną chwilę . Po odłączeniu klemy zresetowały się kontrolki i nie świecą się od piątku a system VSC działa sprawdzałam . Moim zdaniem musi być jakiś związek między tym przewodem który zasila pompę a zaworem VSC który jest przy silniku . Na diagnostyce wyszło SCV P1648 l , tłumaczyli że zawór działa ale jest to jakiś problem elektryczny , no i zaprosili po 26 V . Jak wymyślisz coś to będę ogromnie wdzięczna |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2008-05-19 00:25:01
Po pierwsze to pradu na pompe nie bedzie po przekreceniu kluczyka ,dopiero jak rozrusznik kreci to komputer wysterowuje przekaznik pompy paliwa. po drugie podaj model z tabliczki czy to AZT 220? |
monia21 warszawa | 2008-05-19 05:57:04 Witam ! Wiem że trzeba przekręcić kluczyk by prąd doszedł do pompy . Wariant AZTT220 KOMBI wersja AZT220L- AWMEHW . Kontrolki znów się świecą więc albo kabel który został daje jakieś zwarcie i samochód głupieje , oprócz kontrolek wyczuwam podczas jazdy tak jakby mu mocy momentami brakowało ale za chwilę wszystko ok. Może to właśnie wina tego przebicia na instalacji . Tylko jaka jest zależność między tym zaworem SCV a instalacją do pompy ? Mi już brak koncepcji . Bardzo proszę o pomoc . Pozdrawiam Monika |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2008-05-20 01:25:37
No wlasnie nie wystarczy przekrecic kluczyk tylko trzeba krecic rozrusznikiem .Samo przekrecenie klucza w stacyjce w pozycje zaplon nie uruchomi pompy.
Moze masz problem z pompa wstepna w baku lub zaworem przelewowym tez w baku ,i spada ci cisnienie paliwa wiec pompa wysokiego cisnienia nie ma z czego sprezac. Moge ci pomoc dopiero w piatek bo teraz mam urlop. Mialem kilka przypadkow dziury w gazie podczas przyspieszania i kazdorazowo winny byl zespol pompy w baku. |
monia21 warszawa | 2008-05-20 06:05:14 Witam ! To życzę miłego odpoczynku . Dziś elektryk ma coś podziałać zobaczymy jakie będą efekty . Jak sobie nie poradzi to pozwolę sobie Ci jeszcze głowę pozawracać . Mam nadzieję że to jakaś pierdoła , bo już mnie wkurza . W związku z tym VSC wymienili już ,sworzeń , półoś bo przegub terkotał , amortyzator , nowe oponki , geometria kół , świece . Mam nadzieję że już bliżej jak dalej . Pozdrawiam Monika |
monia21 warszawa | 2008-05-23 09:18:40 Witam ! Niestety elektryk nie zdążył go się do niego zabrać miał urwanie głowy w warsztacie , ma się nim zająć po niedzieli . Bigelektron jak byś mógł mi przesłać schemat instalacji VSC i schemat instalacji jak zasilana jest pompa paliwowa . Kontrolki świecą się jak samochód wprowadzę w lekki poślizg VSC zadziała a po jakimś czasie zapala się choinka . Pozdrawiam Monika |
monia21 warszawa | 2008-06-03 18:47:17 Witam ! Nareszcie znaleziono usterkę i nie jest to wada układu VSC ,lecz zawór zmiennej fazy rozrządu ( mam nadzieję że nic nie przekręciłam ) . Żeby dopełnić szczęścia zepsuła się jeszcze sprężarka od klimy . Ale zrobią mi to już w jednym warsztacie . Części już zakupiłam , jutro mam nadzieję odebrać już sprawne auto. Jak mi już to naprawią to chętnie polecę specjalistę , wydaje się bardzo konkretny . Pozdrawiam Monika |
monia21 warszawa | 2008-06-11 22:03:40 Witam ! Wymieniono mi ten zawór i nic to nie dało . Błąd wyświetla że ta część źle działa a jest nówka sztuka . Ja już nie mam siły , elektryk
mówi że musi to być GGGGGGG tylko szukania kupę . Mam nadzieje że już w przyszłym tygodniu to odkryje . Czekam na złote myśli naszych specjalistów . Pozdrawiam Monika |