Listwa boczna drzwi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Dzis po raz kolejny, ale z drugiej strony, ktos wjechal mi na parkingu w drzwi W przednie, zdrowe drzwi, normalnie jestem zalamany Przy okazji odpadla mi listwa o dziwo z obu drzwi. tutaj moje pytanko listwa trzyma sie na samych mocowaniach czy to jest dodatkowo klejone? Jak probowalem przymocowac na zaczepy to calkiem latwo spadalo...
Mam nadzieje, ze drzwi uda sie wypchnac do starego ksztaltu, na szczescie nie ma ostrych zalaman.
Ja to k...a mam szczescie

W B jest to oprocz zaczepow na tasmie dwustronnej. W nieoryginalnej wersji tasmy (czyt. po pierwszym "odpadnieciu") dobrze jej czyms pomoc jezeli chce sie zachowac listwe. Ktos opisal na forum jak zrobil listwy z materialu kupionego na allegro - chyba nawet jest w poradach - a jak nie to uzyj wyszukiwarki.
Ja po kilku probach podklejania listwy u siebie (wprawdzie nie odeszla mi cala, tylko sie rozkleil zewnetrzny plastik od podkladu rdzawo-metalowego ktory wciaz doskonale trzyma sie lakieru) i stosowaniu roznych spoiw, plynnych gwozdzi i klejow silikonowych wreszcie znalazlem wlasciwy srodek. Klej "Bisonite" - w leroyu merlinie. Opakowanie 60ml kosztowalo ponad 30zl, ale to jest jedyne co mi polecili i co wreszcie zadzialalo. Na duza listwe poszla mniej niz polowa tubki. Trzyma tak ze predzej z lakierem sie oderwie niz samo. Polecam

podłącze sie do tematu czy te same zaczepy do listw są do kupienia w sklepie czy gdzie kolwiek ???

Cytat:
2008-05-19 17:55:41, chemik333 pisze:
W B jest to oprocz zaczepow na tasmie dwustronnej. W nieoryginalnej wersji tasmy (czyt. po pierwszym "odpadnieciu") dobrze jej czyms pomoc jezeli chce sie zachowac listwe. Ktos opisal na forum jak zrobil listwy z materialu kupionego na allegro - chyba nawet jest w poradach - a jak nie to uzyj wyszukiwarki. Ja po kilku probach podklejania listwy u siebie (wprawdzie nie odeszla mi cala, tylko sie rozkleil zewnetrzny plastik od podkladu rdzawo-metalowego ktory wciaz doskonale trzyma sie lakieru) i stosowaniu roznych spoiw, plynnych gwozdzi i klejow silikonowych wreszcie znalazlem wlasciwy srodek. Klej "Bisonite" - w leroyu merlinie. Opakowanie 60ml kosztowalo ponad 30zl, ale to jest jedyne co mi polecili i co wreszcie zadzialalo. Na duza listwe poszla mniej niz polowa tubki. Trzyma tak ze predzej z lakierem sie oderwie niz samo. Polecam

Dzieki za rade.
Faktycznie kiedys cos bylo o tasmach dwustronnych i listwach w poradach, ale szukalem w listwach ozdobnych i nie znalazlem

Cytat:
2008-05-19 18:24:00, zpetz pisze:
podłącze sie do tematu czy te same zaczepy do listw są do kupienia w sklepie czy gdzie kolwiek ???

Zaczepy na pewno dostaniesz w Aso za kilka groszy

Są spinki i tylko na nich się trzyma poliftowa listwa, żadnych taśm i innych naklejek z "pani domu"
Fatboy, spinki do dostania w ASO, jakoś 2PLNy/szt.
Dociskasz listwe, przesuwasz i już się trzyma.

drzwi udalo sie wypchnac, niestety idealu nie ma, ale zle tez nie jest. Najwazniejsze ze lakier nie popekal, a listwy sa juz na swoich miejscach Wielkie dzieki za rady