| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bobofrut Opel Omega B 2.5 CD Ruda Śląska | 2008-05-21 11:36:52 Witam wszystkich, szukałem wszędzie i nieznalazłem postu, który opisywał by podobny problem.
Mianowicie w swojej Omedze B (automat) wymieniłem tarcze i klocki hamulcowe, po przejechaniu jakiś trzech miesiący pojawił się problem. Jadąc na trasie auto hamowało bezproblemowo ale w pewnym momencie pedał hamulca zaczął ciężej sie dociskać i droga hamowania strasznie sie wydłużyła (praktycznie niema hamulców). Poziom płynu jest ok, hamulce też niesą zapowietrzone. Co może być przyczyną, że jadąc nagle hamulce przestają działać, pedał niechce sie dociskać. P.S. Sory, że tak laicko tą całą sytuacje opisałem, ale mam nadzieję, że mimo to pomożecie ![]() |
fatboy82 LOB WETERAN ![]() A 3.0 24V R6 Warszawa | 2008-05-21 12:04:10 tak jakby pompa przestala dzialac. |
OpelOmega OMEGA B POLSKA | 2008-05-21 14:21:19 albo serwo, może jakiś przewód podciśnienia lub samo serwo padło. Nie wiem jak w oplach ale jak diesel to może być wina pompy podciśnienia. |