Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() jjjanek1 SYMPATYCZNY GOŚĆ lada samara połaniec | 2008-05-23 11:22:29 Witam panowie zwracam się do was w sprawie pomocy dotyczącej mej łady samary. Samochód jest, z 1993r stało mi się coś takiego, że jak odpalam go rano na lpg samochód kręci, ale nie chce odpalić,wystarczy, że cofnę kluczyk i spróbuje odpalić ponownie to samochód pali za drugim razem bez problemu. Kiedyś w polonezie miałem podobnie, że samochód odpalał za drugim razem nie pamiętam dokładnie przyczyny, ale coś mi się kojarzy, że była to kostka od stacyjki, może wam zdarzyło się coś podobnego to bardzo bym prosił o wszelką pomoc, co mogę sam sprawdzić. Dziwi mnie to, że jak jest ciepły to zawsze odpala za pierwszym razem także myślę że kostka od stacyjki chyba jest sprawna, co o tym sądzicie |
![]() leszekjas SYMPATYCZNY GOŚĆ łada Samara Rumia | 2008-05-23 11:31:43 witam
może to sprawa braku gazu w przewodach paliwowych. gdy odpalasz gaz jest dopiero pompowany, ? |
![]() jjjanek1 SYMPATYCZNY GOŚĆ lada samara połaniec | 2008-05-23 11:36:51 leszekjas może masz racje kiedyś sam grzebałem przy parowniku tą srubą od ciśnienia bo wydawało mi się że za bardzo jest ona wykręcona dobry pomysł zaraz lece do garażu i postaram się ją wykręcić zobacze jaki będzie efekt |
![]() leszekjas SYMPATYCZNY GOŚĆ łada Samara Rumia | 2008-05-24 14:21:45 i jak pomogło? nic nie piszesz. |
![]() jjjanek1 SYMPATYCZNY GOŚĆ lada samara połaniec | 2008-05-24 16:11:35 Witam dopiero teraz pisze, bo czekałem by samochód był po nocy. Okazało się, że rano odpalił od pierwszego razu wcześniej popuściłem tą śrubę od ciśnienia następnie musiałem podregulować drugą śrubką, która znajduje Sie u góry parownika (ta od obrotów) i teraz samochód pali od tyku jeszcze raz wielkie, dzięki ponieważ strzał okazał się w 10 pozdrawiam i dziękuje .
P.s Dodam że na wężu doprowadzającym lpg nic nie robiłem tylko i wyłącznie odkręciłem śrubkę od ciśnienia a następnie na parowniku zwiększyłem obroty ![]() |