Elektryczne szyby w cari

« Poprzedni | Następny »
mam pytanie odnosnie calego mechanizmu elektrycznych szyb w cari. chce kupic cari i znalazlem w wersii XLi z klima ale nie posiada elektrycznych szyb, mam mozliwosc kupna calej elektryki z cari rozbitej i chcialbym wiedziec co nalezaloby zdemontowac z samochodu zeby przelozyc do drugiego

jesli ktos moglby pomoc z gory dzieki

Czarno to widzę Prawdopodobnie czekałaby Cię wymiana całej elektryki. Wiązki mogą nie być przystosowane do zasilania okien.
Popatrz przy słupku na złącza od wiązki w drzwi, czy od strony auta przychodzą jakieś przewody, które kończą się we wtyczce czyli nie idą dalej w drzwi.
Pozdro.

-----------------
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***

Kupilbym podnosniki kpl szyb + tapicerki drzwi z panelem sterowania szybami z lewej i prawej strony + wiazki elektryczne drzwiowe.Nastepnie trzeba dorobic brakujace zasilania i masy do wiazek drzwiowych w progach.
Jest to do zrobienia trzeba sie jednak podetrzec schematem

Pewnie że do zrobienia. Wypadałoby jednak mieć chociaż fragment wiązki od strony budy ze złączem żeby odzyskać styki i mieć co upchać do pustych miejsc w kostce. Tak na sztywno albo kombinować kolejne złącze to tak nie halo. No i będzie trochę dorabiania kabli
Pozdro.

-----------------
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***

a ja wam powiem cos z innej beczki....
Ostatnio przerabialem przyciecie palucha przez szybe elektryczna szyba sie cofla ale paznokiec brazowy, na ulicy lecialy w promieniu 50m same !!$#^%^%*&%&$

A w jakim to aucie :> takie brutalne szyby sa

Cytat:
2008-05-25 23:19:36, Bigelektron pisze:
Jest to do zrobienia trzeba sie jednak podetrzec schematem

A potem z niego nic nie przeczytasz, nie słuchaj przedmówcy.

Schematy masz tutaj: klik

[ wiadomość edytowana przez: Kiinio dnia 2008-06-03 19:54:14 ]

Cytat:
2008-06-03 19:53:35, Kiinio pisze:
A potem z niego nic nie przeczytasz, nie słuchaj przedmówcy. Schematy masz tutaj: klik [ wiadomość edytowana przez: Kiinio dnia 2008-06-03 19:54:14 ]

Faktycznie potem gowno widac

W Carinach to było ciekawe zjawisko poniewaz jaką instalacje mieli taką wkładali chyba. Są wersje XLi które mają fabrycznie instalacje do elektryki i wystarczy tylko wtyki wpiac w kostki ale równiez są i takie które tej instalacji nie mają. Zwykle te produkowane juz w Wielkiej Brytani. Troche tych Carin rozebrałem i naprawde jesli chodzi o instalacje to co mieli to wkładali. W niektórych XLi jest nawet instalacja w drzwiach pod elektryke z zaslepionymi kostakmi ale to juz naprawde bardzo rzadki przypadek i tylko w rocznikach 92-94 zauwazyłem ze spotykany.

-----------------
Wypożyczalnia kamperów Wrocław

« Poprzedni | Następny »