MotoNews.pl
9 BMW Longlife-98 & Special oil (214049/72)

BMW Longlife-98 & Special oil

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam !

Gdzie bym nie popatrzył na dobór oleju do mojej kluski 2.5 TD to często spotykam się właśnie z takim opisem oleju "BMW Longlife-98 & Special oil" ale nie mam pojęcia co to oznacza tak naprawde, czy ktoś wie co to znaczy i jakie ma znaczenie na dobór oleju ???

Stojąc w sklepie oglądając butelke oleju z takim opisem to robi na takim nieświadomym panie Kowalskim który posiada silnik BMW z rocznika 98 pozytywne odczucia myśląc że znalazł sam idealny olej specialnie zrobiony dla niego i jego silnika czy tak jest naprawde ???

Cytat:
2008-06-05 18:24:43, zpetz pisze:
witam ! Gdzie bym nie popatrzył na dobór oleju do mojej kluski 2.5 TD to często spotykam się właśnie z takim opisem oleju "BMW Longlife-98 & Special oil" ale nie mam pojęcia co to oznacza tak naprawde, czy ktoś wie co to znaczy i jakie ma znaczenie na dobór oleju ??? Stojąc w sklepie oglądając butelke oleju z takim opisem to robi na takim nieświadomym panie Kowalskim który posiada silnik BMW z rocznika 98 pozytywne odczucia myśląc że znalazł sam idealny olej specialnie zrobiony dla niego i jego silnika czy tak jest naprawde ???

„Pomagaj sam sobie, a Bóg ci dopomoże”

BMW

BMW Spezialöl - Oleje silnikowe do silników benzynowych, rok budowy przed 1998, lub silników Diesla.

BMW Longlife-98 - Oleje silnikowe do silników benzynowych, rok budowy - od roku 1998