Głosujemy na najlepszą Łade wszechczasów!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zapraszam do dyskusji i głosowania dajecie propozycje a potem wspólnie wybierzemy najlepszą Łade.Serdecznie zapraszam i pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!

Chodzi o model czy konkretny egzemplarz?

Niva oczywiście . Ta stara. Ponadczasowa linia, dobre osiągi w terenie. Prostota budowy. No ładna po prostu jest.

Najpiękniejsza Łada jest poprostu 2103. Chrom jest ważny!

według mnie 07, to najlepszy klasyk

Cytat:
2008-06-15 13:07:31, leszekjas pisze:
według mnie 07, to najlepszy klasyk

też tak uważałem dopóki nie kupiłem 2103

Cytat:
2008-06-15 10:35:27, janisz pisze:
Chodzi o model czy konkretny egzemplarz?

chodzi o model np.samara,nivka,210x,110,kalina itd.

Niva byla chyba najbardziej udana LADA....
Bo taka 2101 to w polowie fiat..... choc zdecydowanie najladniejsza.
2107 jest tez najlepsza - bo mialem, a ja byle czego nie kupuje....
2103 tez niebrzydka....

W Nivie podobno w terenie nadwozie się "napinało" do tego stopnia, że drzwi nie dało się otworzyć...

Ja bym obstawiał za 2107...

Wprawdzie zdania podzielone, a do tego łady nie miałem, ale po opiniach innych użytkowników (nie tylko klubowiczów LKP) myślę, że to 2107.

1 - 2103 / 2106
2 - 2108 (Samara)
3 - Niva
4 - 2101
5 - 2105 / 2107
6 - Kalina - z czasem pewnie awansuje
7 - Priora
8 - seria 10

DEx

[ wiadomość edytowana przez: mwarchalowski dnia 2008-06-15 22:27:30 ]

Cytat:
2008-06-15 21:45:39, Czarny Rafael vel Rafael_Black pisze:
W Nivie podobno w terenie nadwozie się "napinało" do tego stopnia, że drzwi nie dało się otworzyć...

Jeździłem i nie zauważyłem jakoś. Zazdrośnicy, którym nie dane było się pobawić niwką tak mówią .

Cytat:
2008-06-15 22:52:17, Mateusznia pisze:
Jeździłem i nie zauważyłem jakoś. Zazdrośnicy, którym nie dane było się pobawić niwką tak mówią .

Masz racje, nie jezdziłem i chętnie dla was specjanie sprawdził bym ten "mit"

No jak widze to prowadzą klasyki i nivka z przewagą 2107.Jestem zadowolony z dotychczasowej frekfencji trzymać tak dalej.Podziwiam Was za komentarze do modeli.Zapraszam na inne moje wątki:"Gniotsa nie łamiotsa" i "zakup ladzianki"

Ja stawiam na 2104.Ten kształt jest niepowtarzalny . Szczególnie w kolorze biały,. Klasyk

2103

2107

Witam
Technicznie klasyki są do siebie podobne, u mnie najwyższą notę dostaje 2107 za to że w porównaniu do starszych klasyków otrzymała wiele udogodnień, tak by auto spełniało coraz to nowsze normy i podniósł się znacząco komfort
Samara dostaje 2gą pozycję za świetny projekt techniczny, prostotę i trwałośc, (tylko drugą z powodu przedniego napędu)
Nivę postawiłbym exequo na pierwszej pozycji z 2107, za to że jest najlepszą prwdziwą terenówką wśród tanich aut i najtańszym autem wśród terenówek

2107

Co do giecia balchy i niemozliwosci otwierania drzwi. Coz - kiedys jak jeszcze moj ojciec jezdzil 2107(ktora pozniej przebudowalem) zapakowal worek ziemniakow(ha ha - tak tak, wozilo sie ziemniaki- ostatnio ale juz w wersji VFTS wozilem pustaki - bez tylnej kanapy-super pakowny) strasznie dupsko usiadlo. I uslyszalem od Taty takie slowa- kurcze w 2103(bo taka mial pierwasza-ah ah) byla mocna blacha mozna bylo wstawic hartowane/utwardzane sprezyny, a w tej 2107 juz ponoc tak nie jest, i nie wolno bo buda sie powygina.
Wiec byc moze rozchodzenie sie budy pod obciazeniem wynika z rocznika i gorszej podejzewam blachy.

A wracajac do tematu ktora najlepsza - najbardziej mi sie podoba 2103 tylko z czarna tapicerka i tylko w kolorze bialym, ale najlepiej mi sie jezdzi tym co mam VFTS - jednak odczucie ze za kazdym razem jak cisne to sie rozpedza bez wzgledu na wszystko(pod warunkiem wystarczajacej ilosci paliwa w zbiorniku)(jak jest wolna droga oczywiscie-w tym sensie ze nie zajeta ;P) i satysfakcja ze mozna kogos "zloic" lada, a nie autem na kredyt.
Ale ale- bardzo mi sie podoba NIVA MARSCH - takie bydle na syberje czy w straszliwy teren.

Ale najlepsza ? nie wiem, nie znam wszystkich