SILNIK SIE DłAWI W łADNEJ 2104

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM MAM PROBLEM. GDY RUSZAM Z JEDYNK I CHCE PRZYSPIESZYć WCISKAJąC MOCNIEJ PEDAł GAZY SILNIK ZACZYNA SIE DłAWIć GDY TROCHE ODEJMę PEDAł GAZY DłAWIENIE USTAJE SAMOCHUD POWOLI PRZYSPIESZA TO SAMO NA BIEGU DRUGIM I TRZECI MJAK CHCE NAGLE PRZYSPIESZYć SAMOCHóD ZACZYNA SIE DłąWIć ODPUSZCZAM TROCHE PEDAł GAZU I POWOLI PRZYSPIESZA CO TO MOZE BYć. mOZE GAźNIK. tYLKO GAZNIK BYł SZYSZCZONY MEMBRANKI WYMIENIONE ZAPłON NOWY REDUKTOR WYMIENIONY BO AUTO JEST ZAGAZOWANE .pOMóżCIE .pOZDRAWIAM

przyśpiesz zapłon

CZY TO MOZE BYć WINA TYLKO ZAPłONU PODEJZEWAM GAźNIK ALE SAM NIE WIEM

takie same objawy na Pb i LPG?

Ja mysle ze pompka przyspieszacza - chyba tak to sie fachowo nazywa - to cos, co "wstrzykuje" mala dawke paliwa, przy gwaltownym wcisnieciu pedalu.
Byc mzoe rowniez jak wspolrozmowcy - cos nie tak z zaplonem, albo za bardzo otwarta przepustnica na ciegle.

te same objawy na gazie i benzynie zapłon był ustawiany na lampach takze chyba jest ok a ta pompka przyspieszacza to jest w gażniku tak gażnik chyba nadaje sie już do wymiany po czyszczeniu i wymianie membranek chodzi lepiej na gazie a na benzynie to ma dziwne obroty bardzo niskie az w końcu gaśnie jak nie dodam ssania na benzynie jest tak ze jak wcisne mocniej gazu to dławi sie az w pewnym momencie załapie to juz idzie.Nowy gaznik to 300zł kupa kasy moze to coś innego .pozdrawiam

Zaznacz sobie ustawienie aparatu a potem przekreć z 3mm w jedną strnę a jak nie pomoże to 6mm w drugą.