Wymiana kierownicy - problem z taśmą.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Wpadłem sobie na pomysł, że wymienie swoją niemało sfatygowaną kierownicę na kiere z nowszego modelu.
W tym celu zakupiłem, nową kiere + poduchę + taśmę. Starą zdemontowałem, ale pojawił mały problem, nowa taśma ma inne gniazdo to podpięcia wtyczki z przewodami z czujnika poduszki oraz klaksonu.

W starej jest taka:

Czyli węższa, w nowej taśme gniazdo jest większe, też pewnie dlatego, że w kierze są przyciski sterowania radiem.
Moje pytanie, czy tą starą wtyczkę da radę podpiąć do nowej taśmy, czy wymienić wiązkę od tej pomarańczowej złączki?

Druga sprawa, nowa taśma, nie bardzo pasuje do kolumny kierownicy, ma wystający plastikowy bolec - który powoduje, że taśma nie dolega do kolumny, można "usunąć"?

Czy cały ten plastik wymienić na nowy, tzn. inny, przystosowany do nowej taśmy? Tylko czy przełączniki wtedy też inne?

Może ktoś przekładał kierę na nową, na forum jest o montażu sterowania, ale nic mi to nie pomogło.

Pozdr

klik

Witam

Jest mała skucha. Otóż, za poradą kolegów zakupiłem, nowy (w sensie inny) plastik, do którego są wpięte manetki, problem w tym, że nie pasuje on do kolumny.

Plastik stary był/jest krótki, natomiast nowy jest długi, wchodzi w kolumnę kiery, stary był na niej.

kolumna

Może zły plastik mam? Czy może trzeba go "fachowo" przystosować do starej kolumny? Na forum nikt nie wspominał, że mu nie pasowało.

plastik

Czy może samą kolumnę trzeba jakoś przerobić?

Pozdr

[ wiadomość edytowana przez: Langi_84 dnia 2008-07-03 22:11:53 ]