POMOCY SONDA LAMBDA (CAMRY 2.2 "95)

« Poprzedni | Następny »
Witam ponownie wszystkich użytkowników forum , niestety pojawił mi się nie mały problem, jak wspomniałem wcześniej musze wymienic Sonde, ale nie okazało się to za łatwe, ponieważ we wszystkich sklepach wg.katalogów jest ona cztero przewodowa i tylko taką mają, natomiast w moim modelu USA wystepuje jedno przewodowa , i tu mam problem ponieważ w ASO proponowano mi nową za 840zł i też nie wiedziali czy to to samo???, czy miał ktoś podobny problem lub czy wie czy pasuje z innego modelu ??? , z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam

Nie bedzie pasowac ,poszukaj ludzi ktorzy handluja czesciami do amerykancow lub je sprowadzaja.W USA czesci razem z przesylka wychodza taniej niz u nas

Dziś udało mi się nabyc ową sonde, nowiutka w Inter Cars-ie, firmy Walker i kosztowała 130zł co w porównaniu do 850 w ASO jest spora różnicą,narazie wszystko jak malina i oby tak pozostało .

Cytat:
2008-07-02 21:54:14, Sid23 pisze:
Dziś udało mi się nabyc ową sonde, nowiutka w Inter Cars-ie, firmy Walker i kosztowała 130zł co w porównaniu do 850 w ASO jest spora różnicą,narazie wszystko jak malina i oby tak pozostało .

Miod malina to jak przejedziesz 500 km i nic nie zaswieci
Chociaz moze masz to szczescie ze to zwykla lambda a nie czujnik tlenu pracujacy na 3-4 v.
Wersje USA raczej nie miewaly zwyklych sond,ale kto wie

W mojej Carinie od 4 lat zapala się kontrolka sondy Lambda. Po zapoznaniu z cenami doszedłem do wniosku, że mi się naprawa nie opłaca. Założyłem, że pali mi ok. 0,5 l więcej na 100 niz ze 'zdową' sondą. Kiedyś po wymianie filtra paliwa przestała mi się kontrolka zapalać, ale po kilku setkach znów zaczęła. A żeby było śmieszniej jeden z diagnostów, na podstawie analizy składu chemicznego spalin, stwierdził, że wg niego sonda działa poprawnie. Nie wierzę mu oczywiście, bo życie uczy nie ufać nikomu kto grzebie w mym aucie. I cóż mam robić? Myślę, że jeździłbym szczęśliwszy gdyby mi się żaróweczka od tej kontroleczki dyskretnie przepaliła

« Poprzedni | Następny »