Wysoka temperatura na trasie.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Od kilku dni mam wysoka temperature silnika w trasie. Wynosi ona ok 100 stopni a potem wentylator ja zbija do 92. Chce wymienic chlodnice lub pompe wody co radzicie najpierw? Pompa wodna nie cieknie, nie szumi, termostat i płyn zmieniony.

[ wiadomość edytowana przez: malinka dnia 2008-07-06 19:32:40 ]

jaki silnik

w mojej omce V6 wentylator załancza sie przy temperaturze 95 stopni a wyłancza się przy 90 to chyba raczej normalne bo jeżdżąc drugą mv jest tak samo i nic sie nie dzieje. najwyżej jak będzie wysokie ciśnienie to węże popenkają.

no tak, po miescie to rozumie ze tak moze byc, ale na trasie tez? silnik x20se, bez klimy.

[ wiadomość edytowana przez: malinka dnia 2008-07-06 20:51:05 ]

Najpierw musisz miec pewnosc,iz same wskazania temperatury sa poprawne, jesli tak to idzemy dalej.Nie wiem jak jest w 2.0 ,nigdy nie jezdzilem 4 cylindrowkami. Moze nie zalacza sie Tobie pierwszy bieg chlodzenia wiatraka elektrycznego? A nie wypluwa plynu chlodniczego? Zadziej zapycha sie chlodnica niz pada pompa wody.
Jesli jedzisz w trudnych warunkach,odkurz chlodnice, czasami jest zapchana przez robale,bloto itp.

Czujnik na deske zmieniłem na hella, plynu nie wywala, chlodnice wyjąłem umylem, przepłuklem octem. Wentylator załancza sie przy 97 ale zanim zacznie działac (schładzać) tem. dojdzie do 99