Wskaźnik temperatury Carina E

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam czy można wymienić sam wskaźnik czy trzeba wszystkie zegary??
Mam takie objawy że czasami skacze na maxa do góry lekko go puknę palcem i już jest dobrze, potem jeszcze raz go puknę i znów jest na maxa

Można sam wskaznik wymienic. Nie trzeba całych zegarów.

Cytat:
2008-07-08 10:50:15, robert1407 pisze:
Witam czy można wymienić sam wskaźnik czy trzeba wszystkie zegary?? Mam takie objawy że czasami skacze na maxa do góry lekko go puknę palcem i już jest dobrze, potem jeszcze raz go puknę i znów jest na maxa

Musisz rozebrac deche i na druku sa takie poletka lutownicze do ktorych przylegaja blaszki sprezyste stykowe silniczka wskazowki.Trzeba poprawic swieza cyna i zmyc kalafonie ,lub w ostatecznosci jezeli nie posiadasz odpowiedniej lutownicy ,wystarczy zeskrobac tlenek i powinno dzialac nic innego raczej tam sie nie dzialo.

Dzięki Bigelektron pomogło
Na płytce w jednym miejscu był jakiś nalot, może ktoś wcześniej coś lutował.
Poskrobałem, podmuchałem i chodzi super
A te blaszki to są bardzo cienkie i mało dostępne poruszałem je tylko lekko wkrętakiem.
A swoją drogą jak zdjąć wskazówkę i tarczę z cyframi, pociągałem lekko za nią ale się bałem żeby nie urwać

Mam jeszcze drugi problem, przycisk tylnego reflektora przeciwmgielnego w środkowej części nad radiem
sam od drgań się załącza i tak w koło ewidentnie to jego wina bo nawet jak przycisk przekrzywię do boku to już załącza,wyłączyć też problem trzeba czasam kilka razy pykać, oglądałem to chyba nierozbieralne
Jak się to wypnie z kostki to światła wcale nie świecą

Czy muszęszukać drugiego??

Witam

Jestem nowy na forum, a zarazem jestem nowym posiadaczem Cariny. No i mam ten sam problem z tymi tylnymi przeciwmgiełkami.
Ktoś może wie jak to naprawić??

Pozdrawiam

Cytat:
2008-10-26 18:17:55, kleeb pisze:
Witam Jestem nowy na forum, a zarazem jestem nowym posiadaczem Cariny. No i mam ten sam problem z tymi tylnymi przeciwmgiełkami. Ktoś może wie jak to naprawić?? Pozdrawiam

mozna rozebrac i sie z tym klawiszem bawic ale lepiej go wymienic i spokoj bedzie ,a on chyba niezadrogi byl ten klawisz byl.

zatem to tylko wina klawisza?? myslalem juz, ze jakies spiecie w elektryce samochodu.

dzieki za odpowiedz i pozdrawiam

Cytat:
2008-10-27 18:21:39, kleeb pisze:
zatem to tylko wina klawisza?? myslalem juz, ze jakies spiecie w elektryce samochodu. dzieki za odpowiedz i pozdrawiam

Popsztykaj w niego to bedziesz mial pewnosc.