Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() dejot BMW Friend BMW E39 dąbrowa | 2008-07-10 13:28:46 Witam mam bmw e 39 520i 97. robi się coraz cieplej właściwie gorąco a ja mam porażke bo klima nie dziala, mianowicie:
załącza się spręzarka panel dziala dmucha i takie tam ale wentylator klimy stoi. Stałby dlugo gdybym go nie rozruszał Wd 40 i reće w ruch - efekt zastany wentylator można lekko obracać ale sam po załaczeniu klimy nie uruchomi się. Wentylator ma 4 piny na 2 jest napięcie zasilajace a napozostałych ??? powinno byc sterowanie obrotami tak ?? Moze czynnika chłodzącego jest za mało i dlatego wentylator nawet nie drgnie.........jeśli ktoś ma pomysł proszę o rade. Jeża raczej wykluczam ponieważ on jest odpowiedzialny za co innego - a panel klimy dziala idealnie. Kolejny problem znikająca woda ze zbiorniczka. Dolewam plyny to stanu na zbiorniczku ale po przejechaniu 200 km spada zawsze do tego samego poziomu. Nie ma wody w oleju nie dymi korek oleju jest czysty temerature trzyma idealnie. Natomiast za każdym razm gdy wyłącze silnik po przejechaniu dłuzszego odcinka widać lyn na osłonie silnika pod chodnicą. Spód zbiorniczka wyrównawczego jest wilgotny a na chlodnicy sladu nie ma wycieku. Autko się zapowietrzała przez jakiś czas ale winą za to jest zle jego odpowietrzenie w serwisie po wymianie termostatu. Udało mi się auto odpowietrzyć choć przyznam ze jest to nie lada sztuka... ale się udało, co z tego jak ciągle dolewam 05 litra plynu nie wiecej nie mniej. |