POMOCY!!!!Chce kupić 2105/07 i nie wiem na co uważać.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam na moim kolejnym wątku!!!
Tym razem prosze was o pomoc przy zakupie klasyka 2105/07.
Podpowiedzcie mi na co uważać,jak tam sie wam spisują wasze Łady 2105/07.
Za pomoc z góry serdecznie dziękuję.
P.S. pomysł z nivką został zarzucony z powodu braku funduszy na nią.
Pozdrawiam Marcin z Wałbrzycha.Jak chcecie to zapro dla was na fotke na profil Ladamaniak2106 do znajomych.na n-k także zapraszam!!!

Jak z każdą Ładą - przede wszystkim buda - podłoga, progi, podłużnice, czy dupka nie obwisła itp.. Warto tez posłuchac dyfra czy nie wyje. Co do silnika to raczej szukaj 1500 ze skrzynią 5. Najczęściej spotykana konfiguracja, zwłaszcza w 2105 czyli silnik 1300 i skrzynia 4 jak dla mnie jest niewystarczająca.

dzięki bardzo za odp.a nie wiesz przypadkiem czy dałoby sie 05/07 na diesla przerobić(chodzi mi po głowie taka z silnikiem 1.8td ze sierry lub 1.9 z poloneza)???

da sie wstawic ten sam silnik co do nivy - czyli trzeba poszukac jakie diesle byly w nivie.
Widzialem benzyne golfa silnik w 2103 na litwie- mysle wlasnie jak by to wstawic bez wiekszych problemow- w zwiazku z tym, golf diesel pewnie tez by wlazl.
A ja bym kupujac ladzianke, sprawdzil czy ma suchy silnik- szczegolnie pomiedzy grodza a glowica.
Posluchac dobrze, ladowanie sprawdzic- zagrzac, poczekac az wentylator sie wlaczy, wylaczy i przegazowac- jak pusci baka dymnego, to cos jest nie teges- z duzym prawdopodobienstwem uszczelniacze zaworowe.
Zmierzyc cisnienie rowniez !

Cytat:
2008-08-07 23:36:03, Krzysztof-Fleszer pisze:
da sie wstawic ten sam silnik co do nivy - czyli trzeba poszukac jakie diesle byly w nivie. Widzialem benzyne golfa silnik w 2103 na litwie- mysle wlasnie jak by to wstawic bez wiekszych problemow- w zwiazku z tym, golf diesel pewnie tez by wlazl. A ja bym kupujac ladzianke, sprawdzil czy ma suchy silnik- szczegolnie pomiedzy grodza a glowica. Posluchac dobrze, ladowanie sprawdzic- zagrzac, poczekac az wentylator sie wlaczy, wylaczy i przegazowac- jak pusci baka dymnego, to cos jest nie teges- z duzym prawdopodobienstwem uszczelniacze zaworowe. Zmierzyc cisnienie rowniez !

jeśli sie nie myle w nivie był silnik 1.9d pegota lub cytryny,taki zam jak w polonezie.dzięki za odp.

ja nic nie chce mowic
dla mnie najwazniejsztym czynnikiem w ladzie bylaby karoseria, jezeli jest nie padlina to reszta jest pestka zwlaszcza ze sami wiemy jak te auta sa twarde i nie ma co od nich wymagac gdyz maja conajmniej 20 lat

Karoseria i czy w silniku nic nie wali. Jeszcze dobrze jakby wnętrze było zadbane.