Numer VIN

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam prosbe a mianowicie,chodzi o rozkodowanie numeru VIN SB164ABK10E082559

Jakaś Cari składana w Angolii ?

Więcej niech się wypowie ktoś, kto me EPC - moje po instalacji systemu straciło się, i wymaga pomocy... wiadomo kogo

pzdr

TOYOTA

VIN: SB164ABK10E082559

KRAJ POCHODZENIA ANGLIA
PRODUCENT TOYOTA ENGLAND
TYP NADWOZIA 5DR LIFTBACK (SUPRA - SPORT ROOF)
SILNIK 4A-F / 4A-FE / 4A-GE / 7A-FE
TYP NADWOZIA CARINA (MADE IN EUROPE)
MODEL CARINA E ST191 (ENGINE 3S-FE)
NUMER SERYJNY KOLEJNY NUMER PRODUKCYJNY

Cari E ST 191 2,0 Liftback

Przecież to na pierwszy rzut oka widać, że to nie ST tylko AT
Jakieś 4A/7A-FE pod maską
I do tego angol
Pozdro.

zgadza sie ,to jest angol i w dodatku z fajerą po prawej ale czemu piszesz (Jakieś 4A/7A-FE pod maską), czy to cos gorszego?

zgadza sie ,to jest angol i w dodatku z fajerą po prawej ale czemu piszesz (Jakieś 4A/7A-FE pod maską), czy to cos gorszego?

a poza tym cari 97r 99000 tys mil pełna elektryka,klima,abs 2 poduchy,ksiazka serwisowa ostatnia pieczatka przy 95000 i kosztowala 700 funciorów,wiec chyba nie zle....co?

napisał tak, bo to nie jest 3S-FE(2.0Gti) czy chociażby 3S-GE (2.0) tylko zaledwie 1.6/1.8 .
a ciekawy jestem jaka różnica byłaby na prostej między moją 1.8, a karawanem 2.0

Cytat:
2008-09-02 18:48:53, czupryn pisze:
a poza tym cari 97r 99000 tys mil pełna elektryka,klima,abs 2 poduchy,ksiazka serwisowa ostatnia pieczatka przy 95000 i kosztowala 700 funciorów,wiec chyba nie zle....co?

Niecałe 3000 zl niby niedużo ale pytanie po co Ci ona skoro jest 'lewa'? Przekładka chyba trochę kosztuje i nie wiem czy jest w ogóle opłacalna... Chyba że na części, albo jesteś na wyspach?

akurat mieszkam czasowo na wyspach,pozdrawiam

Cytat:
[...]czemu piszesz (Jakieś 4A/7A-FE pod maską), czy to cos gorszego?

Dla mnie, posiadacza 2,0 - owszem.
Poczytaj forum to i inne, to zobaczysz, że znacznie więcej kłopotów sprawiają silniki 1,6/1,8 niż 2,0. Przykładowo, na 10 przypadków padniętych wtrysków benzyny w Carinie E tylko jeden jest w 2,0. O sondach lambda/LB już nie wspomnę Jakieś nagminne branie oleju, wypalające się gniazda zaworów przy LPG i takie tam różne.
Oczywiście to nie jakieś konkretne dane liczbowe tylko orientacyjne z mojej pamięci na podstawie własnych obserwacji tego forum i innych
Mam nawet taką własną teorię, że to wynika z tego iż silniki 1,6/1,8 są za słabe do tak dużego auta, co daje efekty przy przebiegach rzędu 150+tys. km, bo dziś znaleźć Carinę z rzeczywistym mniejszym przebiegiem to tak jak spotkać Yeti
Dlatego też zdecydowałem się na 2,0. Tak jakoś sobie przyjąłem że auto powinno mieć 100KM/tonę i w perspektywie czasu nie zawiodłem się

Talus, trochę Ci się pokręciło, a nawet bardzo 3S-FE to "cywilny" silnik, a 3S-GE siedzi w GTi
Pozdro.

Cytat:
2008-09-02 23:13:18, Perzan pisze:
Talus, trochę Ci się pokręciło, a nawet bardzo 3S-FE to "cywilny" silnik, a 3S-GE siedzi w GTi Pozdro.

każdemu może się zdarzyć. ale i tak jestem ciekawy

NIe chce zakładać nowego tematu więc piszę tutaj. czy orientujecie się gdzie w toyotce rav z 98 roku znajde nr vin, jeden jest wybity na grodzi silnika tuż przy tabliczce znamionowej, ale zastanawiam się czy przypadkiem nie ma gdzies drugiego miejsca gdzie jeszcze najde owy nr

[ wiadomość edytowana przez: junior_ek dnia 2009-08-27 20:36:04 ]

Może jest jeszcze na podłodze przy przednim fotelu pasażera .

Cytat:
2009-08-27 20:33:39, junior_ek pisze:
NIe chce zakładać nowego tematu więc (...)nie ma gdzies drugiego miejsca gdzie jeszcze najde owy nr

W instrukcji jest wszystko napisane:

innych miejsc , jak widać, nie ma.
Jakbyś nie miał instrukcji to znajdziesz w necie np. na: chomikuj.pl

mam ta instrukcje, ale w necie znalazlem jeszcze opis ktory podobno dotyczy ravek od 1994-2005 i mowi o numerze vin w okolicach siedzenia pasazera od strony dzwigni zmiany biegow, ale szukalem i nie znalazlem, wiec pewnie pisal to ktos niedoinformowany. Pozdrawiam

Ciekawe kto to napisał i gdzie ?
Miejsce wybicia nr nadwozia jest ściśle określone, w zależności od modelu i jest to podstawowy numer identyfikacyjny.
RAV4 94-00 numery posiada jak podałem poniżej, RAV4 00-06 - pod przednim siedzeniem pasażera - łatwo znaleźć (również jest to w instrukcji) oraz w niektórych modelach w górnej części deski rozdzielczej po lewej stronie. Pozdrawiam

Cytat:
2009-08-27 23:17:24, piotr0437 pisze:
Ciekawe kto to napisał i gdzie ?

strona 2
strona 1

[ wiadomość edytowana przez: junior_ek dnia 2009-08-27 23:24:44 ]