KODY BŁĘDÓW PUNTO 1,2 75KM

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich! Jestem starym użytkownikiem forum (Opel Omega), ale nowym na TheFiatAndTheFurious.

Żona jeździ Punto. Ostatnio nie gasnie kontrolka z wizerunkiem wtryskiwacza oznaczająca niesprawnosc ukaldu zasilania. rzeczywiscie silnik chodzi nierowno, dlawi sie. Czy istnieje "domowa" metoda na odczytanie kodów błędów zarejestrowanych przez komputer? (w Oplu wystarczy zewrzeć odpowiednie styki złącza diagnostycznego i liczyć ilość mrugnięć kontrolki).

Z góry dzięuję za pomoc.

nie to forum

Oops, sorry. Widze w nazwie Fiat wiec myslalem....

Ale, skoro już tu jestem, może jednak ktoś coś wie na ten temat, please

wejdz tam tam ci pomoga autokacik.pl

wystarczy poszukac diagnostycznego programu w sieci potem podlaczasz komp i zczytujesz co cie interesuje.. Nie wiem skad to sciagnac.. Widzialem jak znajomu robi takie "czary" w firebirdzie

Cytat:
wystarczy poszukac diagnostycznego programu w sieci potem podlaczasz komp i zczytujesz co cie interesuje.. Nie wiem skad to sciagnac..

nie tak latwo dostac. poza tym trzeba jeszcze znac schemat kabla podlaczenia do kompa.
jesli wiazesz sie z autem na dluzej i lubisz sie "bawic" w takie rzeczy mozna kupic taki zestaw (cd + kabel).

ps: znajomi np. zrobili tak, ze majac auta tej samej marki zlozyli sie na kable i oprogramowanie diagnostyczne. swoja droga pobawili sie tydzien i chyba od roku tego nie uzywali...

da sie ale nie do fuiata jeszcze do fiata nikt nie ukradl interfejsu i nie sciagnal schematu elektronicznego

Cytat:
2003-07-29 14:28:49, forti pisze:
da sie ale nie do fuiata jeszcze do fiata nikt nie ukradl interfejsu i nie sciagnal schematu elektronicznego

a co by było do tego potrzebne?? bo ja znam kolesia, który ma kts 300 /jednak nie chciał się skomunikować z cinquecento - z tym, że chyba przez kabel "uniwersalny" - tzn samemu trzeba wpinać poszczególne piny wg. instrukcji/ oraz Visę - do niej ma kabel fiatowski /a nawet dwa, bo są dwa rodzaje/ - ona skomunikowała się bez problemu...

Cytat:
2003-07-29 14:07:23, misieq pisze:
wystarczy poszukac diagnostycznego programu w sieci potem podlaczasz komp i zczytujesz co cie interesuje.. Nie wiem skad to sciagnac.. Widzialem jak znajomu robi takie "czary" w firebirdzie

Akurat w F-body to wystarczy tylko rewrzeć odpowiednie piny we wtyczce diagnostycznej i po zapłonie lampka "Service Engine Soon" zaczyna cyklicznie mrugać co pozwala odczytać kod błędu. Tam jest o tyle fajnie ze po odlaczeniu akku na 10 s. pamiec bledow zostaje skasowana
Do Punciaka chyba nie jest tak łatwo sie podpiać chociaż... Poszukaj na forum elektroda.pl =>CarAudio i Elektronika Samochodowa. Tam własnie są podobne problemy rozpracowywane. Jak niec nie znajdziesz podobnego to zapytaj - na pewno ktoś Ci coś doradzi

no ale on podpinal kompa.. rozne rzeczy ciekawe tam wyswietlalo... taka sobie tam zajawka.... choc nas nie dotyczy bo jakos komputera w kancie nie ma

Cytat:
2003-07-29 22:05:25, misieq pisze:
no ale on podpinal kompa.. rozne rzeczy ciekawe tam wyswietlalo... taka sobie tam zajawka.... choc nas nie dotyczy bo jakos komputera w kancie nie ma

Spoko misieq, w jednym bedzie jakis na pewno
Tylko najpierw musze dwie porządną gaśnice skołować zanim zaczne cos kombinowac tak ostro

czyzby mialy sie pojawic zdjecia plonacego kanta ?? Kombinuj kombinuj... moze cos fajnego z tego wyjdzie

Cytat:
2003-07-30 10:23:59, misieq pisze:
czyzby mialy sie pojawic zdjecia plonacego kanta ?? Kombinuj kombinuj... moze cos fajnego z tego wyjdzie

Wiesz, jak bedzie przy tym kilka osób to może... Ja bede gasił z jakimś kumplem a jakaś koleżanka bedzie fotki pstrykać...
Zbyt dużego pożaru nie planuje, każde ognisko zapalne zamierzam zdusić w zarodku i mam nadzieje że nic poważnego się nie przytrafi mojemu autku. Nie ukrywam, że planowałem kiedyś wypełnić płomieniami jakiegoś starego, rozyebanego Kanta i chyba kiedyś jakiegoś opstrykam, a nawet nakręce w efektownych płomieniach... Pożyjemy - zobaczymy

Eeee, jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. Już raczej wolałbym widzieć 125 z ogniem z rury wydechowej. To dałoby się zrobić, ale jakie spalanie Trzeba by dostawić jakąs dyszę z paliwem i dolot dodatkowego powietrza(bo w spalinach będzie jak sądzę znacznie za mało tlenu). Kiedyś pokazywali w telewizji fanklub Trabanta i jeden człowiek miał coś takiego.

Cytat:
2003-07-31 22:06:33, Krzemowy pisze:
Eeee, jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. Już raczej wolałbym widzieć 125 z ogniem z rury wydechowej. To dałoby się zrobić, ale jakie spalanie Trzeba by dostawić jakąs dyszę z paliwem i dolot dodatkowego powietrza(bo w spalinach będzie jak sądzę znacznie za mało tlenu). Kiedyś pokazywali w telewizji fanklub Trabanta i jeden człowiek miał coś takiego.

Coś mi sie widzi że albo są przecieki w szeregach albo nie tylko ja mam takie pomysły .
Spoko Krzemowy, to jest o wiele bardziej prawdopodobne niż spalenie całego . W końcu robie sedana lekko w stylu WRC...