Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jerzy76 ->Toyota Parking Only<- Toyota Avensis T25 Warszawa | 2008-09-26 10:57:40 Niestety, tak miałem.
W Niedziele wstawiłem auto do garażu a w Środę nie mogłem odpalić ![]() Jak mierzyłem to próbowałem różne rzeczy: zamykałem i nie zamykałem drzwi pilotem, uzbrajałem i nie alarm. Może nie odczekam parę minut, jeszcze tak zrobię. Ale podejrzewam że coś tam jednak jest, skoro akumulator mi rozładowuje się. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2008-09-26 12:42:10
Jezeli pobory sa to odlacz radio i zmieniarke jezeli jest i sprawdz ponownie ,jezeli dalej beda to odetnij zasilanie syrenki alarmu czasami stara syrena robi takie pobory a wylaczanie na kluczyku nie calkowicie ja odlacza. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
jerzy76 ->Toyota Parking Only<- Toyota Avensis T25 Warszawa | 2008-10-01 21:00:44 Pogrzebałem dziś trochę i okazało się , ze jest to wina radia.
Mam Alpine CDE-9870R i w stanie spoczynku pobiera 150mA. Zastanawiam sie jak sobie z tym poradzić. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2008-10-01 21:20:11
No to zle podpiety albo uszkodzony. Jezeli trzyma pamiec stacji a po wylaczeniu zaplonu pika zeby zdjac panel to dobrze podlaczony. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
jerzy76 ->Toyota Parking Only<- Toyota Avensis T25 Warszawa | 2008-10-02 20:52:58 Faktycznie. Dziś pogrzebałem w kablach przy radiu i okazało się że było połączone +12 oraz +12ACC, czyli tak żeby przy wyłączonym zapłonie radio można było włączyć. I jakoś przy takim połączeniu mój Alpine miał duży prąd spoczynkowy.
Teraz wszystko poprawiłem i mam prąd spoczynkowy na akumulatorze 40mA. Aczkolwiek radio włacza się tylko przy włączonym zapłonie. Ale mi to nie przeszkadza. Dzięki wszystkim, zwłaszcza Bigelektron, za wsparcie i pomoc. Pozdrawiam. |
piotrekgomolka Rzeszów | 2015-11-17 22:05:37 Witam,
Chciałbym podpiąc się do tematu, ponieważ dostrzegam pewne podobieństwa do przestawionego problemu. Samochód Toyota Corolla Verso 1.8 VVTI +LPG STAG4 Mam następujący problem. Autko spisywało się bez zarzutu, mocno eksploatowane (15tysięcy w 5 miesięcy), regularnie jeżdżone. W ostatnim czasie po zamontowaniu instalacji gazowej (czerwiec 2015) w instalacji elektrycznej zauważyłem małe zmiany takie jak np brak kilku lampek w przyciskach np klimy, czy nawiewu (wszystko działało poprawnie tylko brak lampek) po pewnym czasie zauważyłem że lampki które się nie świeciły zaczęły świecić natomiast przestało świecić kilka innych + przestała działać elektryczna szyba u pasażera (znów nie przeszkadzało mi to). Dziś rano ( po 4 dniach nieużywania auta, temperatury dodatnie) akumulator rozładowany. Pierwsza reakcja: zima idzie pewnie słaby akumulator. Po 25 min ładowania auto bez zarzutu zapaliło i kilka razy palone i gaszone podczas dnia nie sprawiało problemów ponieważ paliło bez zarzutu. Zmiana jaką zauważyłem po ładowaniu akumulatora i odpaleniu auta, to że szyba która nie działała przez 2 miesiące otwiera się bez żadnych problemów, natomiast na koszt tego podświetlenie zegarów po włączeniu świateł mijania nie jest pełne(lekko przyciemnione w stosunku do pozycji"bez świateł") Jestem świadomy tego że akumulator jest raczej dobry, natomiast domyślam się że jest to błąd instalacji elektrycznej. W związku z tym chciałbym Was prosić o pomoc. Dodam tylko ze elektrykiem za dobrym nie jestem. Czy myślicie że jest to wina akumulatora? Jak zlokalizować potencjalny pobór prądu (domyślam się że któreś z urządzeń pobiera prąd w stanie spoczynku, który doprowadził do rozładowania) Z niecierpliwością czekam na rozpatrzenie mojego tematu i będę bardzo wdzięczny jak ktoś kto się na tym zna udzieli mi kilku rad. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2015-11-19 08:51:17
Mysle ze jak jest gaz to wkrotce sie zacznie ![]() Co do szyby pasazera to w panelu kierowcy jest taki przycisk wylaczania zeby pasazer nie otwieral i w Toyocie niewiedziec dlaczego wylacza ta funkcje rowniez z pozycji kierowcy ,lub panel jest zalany i zazieleniony lub przerwa w obwodzie. Co do podswietlenia zegarow to po wlaczeniu swiatel przyciemnia sie i mozna to regulowac sciemniaczem taki patyk sterczacy z zegarow jak w Duzym Fiacie ![]() Natomiast odnosnie problemu glownego czyli rozladowany akumulator to trzeba go podladowac wstepnie 6 godzin na np 6A i wykonac 3 proste pomiary Ladowanie -silnik pracuje na biegu jalowym tym niskim po nagrzaniu z wlaczonymi swiatlami mijania i dobre ladowanie jest od 13,5 do 14.6 V najlepiej w okolicach conajmniej 14V. Test poborow odpinasz kleme wpinasz amperomierz zamykasz z pilota jezeli jest.Jak nie to z klucza.Czekasz az pobory spadna okolo 5 minut ,w nowych do pol godziny.Pobor spoczynkowy max 60 mA czyli0,06A. Test zdolnosci rozruchowej akumulatora przyzadem ktory mierzy i ocenia stan tech i naladowania akumulatora. Jezeli jest wymien to wymieniasz. Klemy i koncowki akumulatora trzeba oskrobac klemy papierem sciernym koncowki nozem lub szczotka druciana zmyc opilki np kontakt sprayem wytrzec papierem poskrecac i zasmarowac w tej kolejnosci. Jezeli problem dalej wystepuje wymienic akumulator. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |