Czy to uszkodzenie centralki LPG?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!Bardzo proszę o pomoc w diagnozie mojego problemu.
Otóż mam instalację II generacji z komputerem leonardo.
Problem polega na tym, że sonda zawiesza się po kilku minutach podłaczenia do centralki lpg.Konkretnie jest tak ze wpinam dwa przewody sygnałowe sondy biegnace od centralki lpg(różowi i szary) do przewodu sondy.Początkowo jest wszystko ok wskazania miernika są poprawne zarówno na pb jak i lpg,natomiast po przejechaniu kilkuset metrów napięcie stoi w miejscu na 0.30v i jest to zarówno podczas pracy na lpg jak i po przelaczeniu na benzyne.Sygnał emulowany jest ok, sygnał zawieszony jest przed centralą lpg.Po rozpięciu tych przewodów od centrali do sondy i ponownym ich połączeniu znów przez chwile jest ok po czym sygnał się zawiesza niezaleznie od obrotów.Dodam że sonda jest nowa a odłączenie centrali lpg od sondy i polaczenie tak jak do pracy na benzynie bez udziału centrali lpg powoduje prawidlowa prace sondy.
Centrala ma 7 lat czy to mozliwe ze juz starość?Jakieś zwarcie w centrali czy można szukać jeszcze gdzie indziej?
Instalację ustawiłem już na srubie wiec sonda jest mi niepotrzebna do pracy na lpg ale jaja zaczynają sie po przełączeniu na pb bo sygnał przechodząc przez centralę lpg stoi na 0,30v i auto pali ile widzi co zresztą nie jest dziwne przy takim napięciu
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam

CEntralka do wymiany. miałem też takie przypadki. jeszcze pytanie czy wpiecie do sygnalu sondy jest poza wtyczka sondy czy przed?

Cytat:
2008-09-10 09:01:07, Krzysiek2831 pisze:
Witam!Bardzo proszę o pomoc w diagnozie mojego problemu. Otóż mam instalację II generacji z komputerem leonardo. Problem polega na tym, że sonda zawiesza się po kilku minutach podłaczenia do centralki lpg.Konkretnie jest tak ze wpinam dwa przewody sygnałowe sondy biegnace od centralki lpg(różowi i szary) do przewodu sondy.Początkowo jest wszystko ok wskazania miernika są poprawne zarówno na pb jak i lpg,natomiast po przejechaniu kilkuset metrów napięcie stoi w miejscu na 0.30v i jest to zarówno podczas pracy na lpg jak i po przelaczeniu na benzyne.Sygnał emulowany jest ok, sygnał zawieszony jest przed centralą lpg.Po rozpięciu tych przewodów od centrali do sondy i ponownym ich połączeniu znów przez chwile jest ok po czym sygnał się zawiesza niezaleznie od obrotów.Dodam że sonda jest nowa a odłączenie centrali lpg od sondy i polaczenie tak jak do pracy na benzynie bez udziału centrali lpg powoduje prawidlowa prace sondy. Centrala ma 7 lat czy to mozliwe ze juz starość?Jakieś zwarcie w centrali czy można szukać jeszcze gdzie indziej? Instalację ustawiłem już na srubie wiec sonda jest mi niepotrzebna do pracy na lpg ale jaja zaczynają sie po przełączeniu na pb bo sygnał przechodząc przez centralę lpg stoi na 0,30v i auto pali ile widzi co zresztą nie jest dziwne przy takim napięciu Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Pozdrawiam