MotoNews.pl

Wylany olej na tylną część wykładziny podłogowej!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wylał mi się olej silnikowy z tyłu na wykładzinę,w jaki sposób doczyścić ją i czym????
To co się wylało zebrałem,chodzi tera o to żeby to jakoś doczyścić i pozbyć się zapachu oleju ze środka autka. Z góry dzięki za pomoc!!!

Wylac tera butelke Ludwika wyjac wykladzine na pole , i splukiwac goraca woda z wiadra
A tak wogole to olej sie dolewa z przodu

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Wypierz sobie sam albo oddaj gdzieś to Ci wypiorą ładnie ;]

Miałem inny numer w służbowym aucie kolega-amator tez wylał olej na gumowy dywan który teraz jest ostro sfilcowany i wygląda jak fale Dunaju
Nic się nie da.

Hehe i to jest przypadek, że im lepszy olej lejesz tym gorzej Wylał mi się kiedyś olej w bagażniku na dywanik wcale nie gruby i wsadziłem go do - pralki, dałem dużo proszku chyba z 60 stopni temp. Jak wyjąłem mokry z pralki to myślałem, że po problemie, ale jak wysechł na balkonie to jak przejechałem mocniej ręką po tym miejscu to była tłuściutka)) olej castrol turbomax do diesla proszkowi i pralce się nie poddał. Proszki bym sobie darował jakąś inną chemię trzeba zastosować. Ja olałem temat bo dywanik w bagażniku, u Ciebie to z kolei pasażerowie będą mieli jak nigdy wypastowane podeszwy, zapach to gorzej. Ale o praniu w proszku raczej zapomnij.

Cytat:
2008-09-28 21:53:41, Piotrek_G pisze:
Hehe i to jest przypadek, że im lepszy olej lejesz tym gorzej Wylał mi się kiedyś olej w bagażniku na dywanik wcale nie gruby i wsadziłem go do - pralki, dałem dużo proszku chyba z 60 stopni temp. Jak wyjąłem mokry z pralki to myślałem, że po problemie, ale jak wysechł na balkonie to jak przejechałem mocniej ręką po tym miejscu to była tłuściutka)) olej castrol turbomax do diesla proszkowi i pralce się nie poddał. Proszki bym sobie darował jakąś inną chemię trzeba zastosować. Ja olałem temat bo dywanik w bagażniku, u Ciebie to z kolei pasażerowie będą mieli jak nigdy wypastowane podeszwy, zapach to gorzej. Ale o praniu w proszku raczej zapomnij.

Bo proszek tak oleju nie rozpuszcza a Ludwik do garow jest niezastapiony

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

to jak o tłuszczach mowa to może ....alkoholem ktoś próbował ??
nieźle rozpuszcza tłuszcze przynajmniej na laborkach z chemii

a reklamy kiedyś wspominały o vanishu do plam

Cytat:
2008-09-28 22:31:08, Bigelektron pisze:
Bo proszek tak oleju nie rozpuszcza a Ludwik do garow jest niezastapiony

Ludwika nawet leją, jak się olej/ropa wyleje ze statku gdzieś blisko portu..

Cytat:
2008-09-27 22:58:14, dziki-czlowiek-z-azji pisze:
Wylał mi się olej silnikowy z tyłu na wykładzinę,w jaki sposób doczyścić ją i czym???? To co się wylało zebrałem,chodzi tera o to żeby to jakoś doczyścić i pozbyć się zapachu oleju ze środka autka. Z góry dzięki za pomoc!!!

A ja proponuje normalnym sposobem warsztatowym a nie kuchennym czyli benzyna ekstrakcyjna plus dobry proszek piorący tapicerkę np. karchera i po sprawie a i nie dodałeś czy olej świerzy czy przepracowany????