MotoNews.pl

Woda pod przednią wykładziną

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mama poważny problem - ostatnio zauważyłem że po dużym deszczu ( autko nie ma garażu ) mam mokrą wykładzinę po stronie kierowcy. Woda chyba spływa po przedniej ścianie podłogi, bo jak podniosłem wykładzinę to jest tam wygłuszenie z gąbką która jest pełna wody. Kolega mówił że to przez uszczelkę pod szybą, więc ją nawet podkleiłem silikonem ale nie pomaga Skąd ta woda cieknie ??? Może ktoś ma pomysł ? Pomocy !!!

Niech kolega sobie... a z resztą, bez komentarza.
Szyba w Carinie E jest wklejana. Jeżeli cokolwiek cieknie pod szybą to znaczy że puściło klejenie.
2 osoby, jedna z wężem z wodą leje od zewnątrz, a druga w środku łeb pod deskę i patrzy kiedy cieknie.
Pozdro.

Jak mi ciekło poszedłem w deszcz do auta i czekałem na efekt
P.S.
weź radio co by smutno nie bylo

ho ho ho to mnie czeka niezła nasiadówa i to w niewygodnej pozycji A może to być związane z zatkanym jakimś kanałem odpływowym ?

Wyloz papierowymi recznikami pod konsola a potem zobaczysz skad kapie

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Ostatnio mocno polało to za poradą kolegi wyłożyłem podłogę papierem i sprawdziłem co się dzieje pod wykładziną. Wiec po kolei: woda cieknie po przewodach pod konsolą po stronie pasażera (spada na wycieraczkę) , tak po prawej stronie zaraz za zespołem wentylatora. Ale najgorzej jest pod wykładziną, duża ilość wody. Cała przednia ścianka oddzielająca komorę silnika jest wyłożona taka gumową wykładziną z gąbką od strony blachy i właśnie ta gąbka jest przesączona wodą w miejscach narożnych tam gdzie idą słupki przednie i zaczyna sie przednia ściana podłogi. W środkowej części gąbka jest sucha. Cholera musiałbym całą deskę rozkręcać zeby zobaczyć wszystko a nie mam teraz do tego możliwości i umiejętności Dodam jeszcze że samochód posiada szyberdach. Może ktoś ma jakiś pomysł od czego zacząć? POMOCY !!!

[ wiadomość edytowana przez: badur77 dnia 2008-10-28 21:31:59 ]

[ wiadomość edytowana przez: badur77 dnia 2008-10-28 22:03:00 ]

wydaje mi się że gdyby ciekło przez szyber to mokra by była również podsufitka, wiec to bym wykluczył
zamiast zdejmować deskę,podjechałbym do szybiarza zapłacił 100 za wyciecie i ponowne wklejenie szyby i patrzył co będzie dalej

100 zł za wyjecie i wklejenie szyby, gorzej jak mu pęknie w trakcie tej operacji :/

Ja raczej bym obstawiał że może to być cos w okolicy wlotów powietrza.

Auto jest powypadkowe?

Była trachnieta lewym przodem