MotoNews.pl

Piny w lusterku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Staram się podłączyc lusterko fotochromatyczne i mam malutki problem, nie mogę znaleźć rozpiski kostki/pinów.
Wyszukałem jedynie opis Gieroya :
"Na 100% na 8 dajesz masę ("-") a na 11 "+" na 100% Wg schematu napięcie te jest zbierane ze stacyjki co nie przeszkadza podpiąć się gdziekolwiek. 9 odpowiada za "rozjaśnianie przy otwieraniu drzwi" jak to napisałeś (sygnał brany z zamka (włącznika w drzwiach kierowcy) natomiast 10 współpracuje ze wstecznym (sygnał brany z układu zasilania światłami wstecznymi)."

Tyle powinno wystarczyc do efektu samościemnienia jednak ciekaw jestem pozostałych pinów
Jak ktoś się orientuje proszę o podpowiedz.

Inne piny służą do podpięcia pamięci oraz sterowania lusterkiem, bo normalnie to lusterko występuje tylko w wersji z pamięciami ustawienia fotela kierowcy i lusterek.
Ja podpiąłem pod lampkę oświetlenia wnętrza, która ma plus po stacyjce, przynajmniej miałem bardzo blisko i mi 15cm kabla starczyło i nie musiałem niczego ciągnąć przez pół samochodu...
Uwierz mi, że te podłączenia do wstecznego i do drzwi nie są potrzebne, przecież jak otworzysz drzwi, to na jaką cholerę Ci lusterko wsteczne, a jeśli chodzi o wsteczny, to ile razy cofasz, żeby Ci tak bardzo przeszkadzało ściemnione lusterko, jeśli faktycznie jeszcze się wtedy ściemni...

cholera, przeczytałem pipy w lusterku, a tu taka lipa

Było na forum na 100%

Cytat:
2008-10-03 17:41:20, gieroy pisze:
Było na forum na 100%

Te pipy były??

Co wy tacy wyposzczeni