MotoNews.pl
9 Zablokowane tylne koło (220443/18)

Zablokowane tylne koło

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Proszę o pomoc . Mam zablokowane tylne koło, nie wiem jak ten problem rozwiązać, nie mogę nawet wyjechać z parkingu aby dojechać do warsztatu. Mam zamiar samodzielnie rozwiązać problem tylko nie wiem od czego zacząć. Posiadam Toyotę Corollę 2000r. benzyna silnik 1.4 , wersja EE111. Będę wdzięczy za pomoc i informację.

z tyłu masz bębny czy zaciski??

tak czy siak
musisz zdjąć koło
jeśli masz bębny to musisz go zdjąć i zobaczyć co tam się dzieje w środku
podejrzewam że albo zapiekł się tłoczek
albo jakaś sprężynka strzeliła i teraz coś blokuje
aha czasami pomaga milion młotków
zanim zdejmiesz bęben postukaj w bęben ale z wyczuciem
i przy tym próbuj nim ruszać w lewo i w prawo
może starczy aby dojechać do warsztatu jeśli sam nie chcesz robić

[ wiadomość edytowana przez: Suchy dnia 2008-10-04 12:08:51 ]

Cytat:
2008-10-04 12:07:44, Suchy pisze:
z tyłu masz bębny czy zaciski?? tak czy siak musisz zdjąć koło jeśli masz bębny to musisz go zdjąć i zobaczyć co tam się dzieje w środku podejrzewam że albo zapiekł się tłoczek albo jakaś sprężynka strzeliła i teraz coś blokuje aha czasami pomaga milion młotków zanim zdejmiesz bęben postukaj w bęben ale z wyczuciem i przy tym próbuj nim ruszać w lewo i w prawo może starczy aby dojechać do warsztatu jeśli sam nie chcesz robić [ wiadomość edytowana przez: Suchy dnia 2008-10-04 12:08:51 ]

Pewnie będziesz miał ubaw ze mnie , nie wiem jakie mam z tyłu hamulce, jestem raczej typem kierowcy, który wsiada i jedzie. Mam jedno pytanie jeśli będą hamulce zaciskowe to co wtedy mam zrobić? Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

A nie huczało Ci nic z tyłu wcześniej?
Kiedy ostatni raz jechałeś samochodem?

Cytat:
2008-10-04 15:32:02, MisiekII pisze:
A nie huczało Ci nic z tyłu wcześniej? Kiedy ostatni raz jechałeś samochodem?

ostatni raz jechałem tydzień temu i wałśnie miałem dziś pojechać do warsztatu wymienić z przodu tarcze i klocki , a tu zonk z tyłu mam zablokowane koło , wcześniej nie maiłem kłopotów z kołem z tyłu

sprawdź, czy ci czasem straż miejska na koło blokady nie założyła, oni tak czasem ludziom robią na złość

Cytat:
2008-10-04 18:03:45, carinae20gli pisze:
sprawdź, czy ci czasem straż miejska na koło blokady nie założyła, oni tak czasem ludziom robią na złość