| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MACIEK_KOW Łódź | 2008-10-08 22:08:23 Jeśli chodzi o model to toyota corolla liftback rocznik 2000. Jeśli chodzi o strzałkę to tankowałem ostatnio na full i wiesz jeździłem trochę mysle że gdzieś z dyszkę wyjeździłem a ona cały czas jest w pozycji full. Zastanawiam sie czy wskaźnik ten nie ma nic wsp. z kompterem pokładowym??? Może jakiś błąd się wkradł. ( Co do wskazań kiedy jadę pod górę czy z góry nie ma ruchu. Martwi mi to poprostu że raz ruszy się o parę milimetrów a po chwili wraca do tego samego poziomu i tak pozostaje mimo wyjechanych już parę litrów benzyny |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2008-10-08 23:08:45
Czyli np. po zatankowaniu do pełna masz strzałkę u samej góry, przejeżdżasz z 10 km i dalej jest u samej góry? Jeśli dobrze zrozumiałem to wydaje mi się że ubytek rzędu 0.7 litra (powiedzmy że przy spalaniu auta 7l/100 km) może nie mieć odzwierciedlenia na pozycji strzałki. Poza tym wahania pare mm w górę i w dół są wg. mnie normalne. Tak miałem w Corolli i w Avensis też - strzałka czasem jest troche wyżej a czasem trochę niżej - mimo że jadę na gazie więc paliwa nie ubywa ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2008-10-08 23:20:56
Dyszke tzn 10 km czy 10 litrow????? Bak jest tak skonstruowany ze od fulla w dol schodzi bardzo powoli dopiero od polowy gwaltownie przyspiesza .Np na pierwszej i drugiej cwiartce przejedziesz po 200km a od polowy w dol na pozostalych dwoch cwiartkach razem zrobisz ledwo 250 km. Naztomiast jezeli wskazowka spada ci np o cwiare w dol a potem rosnie i plywak jest nowy to trzeba rozebrac deche z zegarami i poprawic cyne na poletkach do ktorych dotykaja blaszki stykowe silniczkow wskazowek. |
Talus TOYOTA DRIVER Carina E / Evo '07 Mielec | 2008-10-08 23:22:48
chyba chodziło o litry
w Carinie po przejechaniu ok 70-90km dopiero zaczyna opadać wskazówka. falowanie też wstępuje, szczególnie w upalne dni. |