Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2008-10-21 23:22:13 Cała operacja jest bardzo prosta, wszystko jest na wierzchu. Bardzo przydatny jest kanał, choć pewnie są i tacy, co i bez tego daliby sobie radę ![]() Tak więc zaczynamy zabawę: Potrzebne będą następujące narzędzia: 7, 11 tylko i wyłącznie płaska, 13 nasadowa lub płaska. Wysprzęglik znajduje się na zewnątrz skrzyni z tyłu po prawej stronie (patrząc od tyłu). Zamocowany jest na dwóch nakrętkach (13). Najpierw jednak radzę odkręcić przewód z płynem (11), ponieważ może mocno trzymać. Następnie odkręcamy wysprzęglik i wyjmujemy ciągnąc do tyłu. Może również sam wyskoczyć, trzeba być gotowym na taką ewentualność. Ja sobie wszystko przeczyściłem, posmarowałem nakrętki i spowrotem skręciłem do kupy. Przy wkładaniu wysprzęglika trzeba wycelować w środek gumy, która znajduje się w dziurze w skrzyni trochę głębiej (ale co to dla nas facetów ![]() Teraz przechodzimy do odpowietrzenia układu. Tutaj przydatna jest druga osoba, może to być nawet nasza piękniejsza połowa ![]() Osoba 1 na dole, osoba 2 na górze. 1. Osoba 2 pompuje 3x pedałem i trzyma go wciśniętego (bardzo ważne by był wciśnięty) 2. Osoba 1 popuszcza odpowietrznik (7) na pół sekundy i zakręca (dosłownie ćwierć obrotu wystarczy, jak popuści się więcej to ostro rzyga, a pedał wpada w podłogę) 3. Osoba 1 krzyczy "OK" i osoba 2 pompuje znowu 3x i tak w kółko aż będzie leciał czysty płyn, bez bąbli. Operacja zakończona i znów możemy cieszyć się działającym sprzęgłem i lataniem naszą rakietą ![]() PS. Sądzę, że zdjęcia są zbędne, opis w zupełności wystarczy ![]() |