Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-08-01 21:51:23 Przednie kierunki musisz wyciagnac jakby od środka. Musisz sciagnac te plastikowe nadkola i tam sa sruby ktore trzymaja przednie kierunki z pozycyjnymi od wewnątrz. chyba 10tka jak dobrze pamietam. ![]() Co do nakladania na szpachli to z mojego doswiadczenia sie nie da ![]() ![]() Czokapik bedzie wiedział...bo on tyle juz szpachlował ![]() ![]() |
![]() dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2003-08-01 22:23:24 Wlasnie jestem po wlasnorecznej konserwacji calego podwozia i lataniu dziur i mam "troche" doswiadczenia (poprzedni maluch yl cały ze szpachli ![]() Gdzieniegdzie kladlem szpachle na minie i po 2 latach dalej sie trzymala ( w starym aucie). W obecnym stosowalem wlasnie zestaw naprawczy (wlokno + żywica) spachle z wloknem szklanym + wykonczeniowke. Jesli sie ma duzo cierpliwosci to jest to dosc przyjemna robota. Radze ci robic male porcje i nie przesadzac z utwardzaczem. Mnie sie wydawalo ze zawsze za malo daje a w koncu i tak za szybko mi to wszysko zasychalo (pozatym mieszanina sie silnie nagrzewa jak dasz za duzo). Zaopatrz sie tez w puszke z nitro albo cos i zaraz po nasaczeniu pedzlem siatki wrzuc tam pedzel, bo ja z poczatku nie mialem i straciłem 3 pedzle. I koniecznie rekawice gumowe do tej zywicy...kilka jedniorazowych par. |
Marjusz F&F Wolny Słuchacz :) 80' 2.0 i T3 WrocłaW | 2003-08-01 22:59:21 Jak już coś robisz z kierunkami to wypierdziel te małe pomarańczowe wypierdki boczne... |
![]() Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-08-02 08:09:56 Legalne...boczne kierunki wymagane sa od jakies wysokosci....
Dział prawny na stronie PRAWO znajdz sobie przepis ![]() |
![]() lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-08-02 08:43:05 można połozyc szpachle na minie jeśli niemamy możliwości odczyszczenia tej mini to możemy ją tylko zmatowic i nałożyc szpachle , chociaż spotkałem sie z takimi opiniami że szpachle kładzie sie na blache a potem dopiero minia podklad lakier
robiłem to kupe razy ae nerwy trzeba mieć ze stali i w pizdu czasu ![]() |
![]() Rino125p F&F Sympatyk Kraków | 2003-08-04 21:35:03 ma juz za sobą szlifowanie żywicy epoksydowej(czy jakoś tak), napładanie i szlifowanie szkochli z włuknem szklanym, i częsciowym malowaniem (deszcz mnie wygonił do domu) nie jest to zrobione profesjionalnie i widac w niektórych miejscach nierównosci, ale nigdy czegos takiego wcześniej nie robiłem, nawet nie widziałem jak ktoś to robi więc jest to mój całkowity debiut.
Cel był taki: usunąć listwy, usunac rdze, załatać dzióry, wiec raczej dobrze poszło. jutro bede konczył malowanie, ptzednie felgi już polakierowane wiec tez założe już wszystkie 4 koła. założe tez nowe tarcze i klocki. pozdr |
![]() Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-08-05 09:01:48 Korzystajac z okazji chciałbym sie spytac w jaki sposób mozna zakleic dziurki na wylot....tak zeby tego nie było widać ?! Czy robi sie to tą szpachlą z włóknem ?? Mam małe bomble i chciałbym mozliwie je usunąc...
pomocy !!! ![]() PS Moze bede mial niebawem fajne poszerzane felgi do kanta.. ![]() |
![]() lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-08-05 09:24:48 dziurki włóknem
zależy gdzie je masz !!! jak chcesz moge ci pomóc to zrobic |
![]() Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-08-05 09:30:52
dziurki mam tam gdzie sie w kantach i polonezach firanki robią na drzwiach ![]() ![]() napisz co musze kupic jakiej ziarnistosci papierki i bedziemy sie mogli umowic ![]() |
![]() widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-08-05 11:32:44 ja też chętnie wpadnę, może się czeogś nauczę ![]() |
![]() Poochaty F&F Sympatyk Kraków | 2003-08-05 15:47:05 Ja właśnie zakończyłem ten proceder u siebie w autku,kleiłem tylnie nadkola i maskę z przodu.Kto widział ten wie.Chętnie się pisze na spodkanie |
Putin Kraków | 2003-08-05 17:40:21 to i ja przyjade ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zrobmy takiego zlota techniczno-naprawczego ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Rino125p F&F Sympatyk Kraków | 2003-08-05 18:11:29
ja tez miałem tylko "bombelki" licz się z tym że pod tymi "bombelkami masz przerdzewiałą blache na wylot. do dziór naprawde dobra jest ta żywica epoksydowa, zestaw naprawczy (włukno szklane, żywica epoksydowa, utwardzacz) kosztyje 13:90, jak wyschnie to sztywne jak blacha, a zcierasz papierem, na to szpachla z włuknem szklanym(6:90) albo zwykła (5:80) papier, zacząłem od ziarnistści 36, i niestety nie miałem nic aż do 400, więc z tąd te nierówności, póżniej 600 i 1000, jakbym maił ci polecić to najpierw ok 40 pożniej ok 100, 400, jak chcesz mieć super piknie to jeszcze 600, albo 700 i na koniec 1000. na to walnąłem puszke sprayu za 7zł. |