Czy kupie kanta?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy za 2000 kupie kanta MR stan techniczny bdb, blacha przynajmniej db, LPG, przebieg tak 60-70k, silnik dowolny? Bedzie trudno, czy tak sie ceny ksztaltuja? Jezeli nie to na ile kasy mam sie nastawiac?
Dzieki

tak za 2tys zł powinienes juz kupic naprawde dobry egzemplarz z lpg, skrzynia 5tka i juz silnikiem takim jak w polonezie. Ale wiadomo trzeba z kims jechac, no chyba ze dobrze znasz sie na takich egzemplarzach. Dokladnie sprawdz stan podłogi, podłuznic i progów. Zajrzyj pod wykladzine czy woda przypadkiem nie stoi ostukaj bache czy przpadkiem nie jest cala ze szpachli , zdiagnozuj silnik na ile jest to mozliwe. Sprawdz kompresje, jesli to mozliwe cisnienie oleju zajrzyj w gaznik i sprawdz czy z odmy nie dmucha...
Ale sadze ze za 2tys to powinenes naprawde dobry model. Wsiac i jezdzic
pozdrawiam i zycze udanych zakupów.

aaaa...jeszcze jedno nie sugeruj sie przebiegiem

Wszystko zależy głownie od szczęścia. Zależy na kogo trafisz. Możesz znaleźć model '90 z gazem za 1000zł, jak również '80 bez za 2000. Dużo na pewno zależy od stanu i charakteru auta. Jeśli było normalnie używane to można kupić w cenie ok. 1000zl, jesli jest to odrestaurowany (chociaż w pewnym stopniu) lub dobrze utrzymany klasyk to może to być co najmniej kilka tysiecy wiecej (w temacie o Wawie pickup jest o jednym za... 25 000 zl).
Ja np. swojego MR'76 dostalem za darmo za to że go wyciągnąłem z garażu - syn zmarłego właściciela nie mógł sobie z nim sam poradzić i nie chciał go poprostu. Auto jest w bardzo dobrym stanie jak na swój rocznik, dwa lata stania w garażu i fakt że dostałem je za darmo, o czym można się przekonać w moim temacie (link poniżej). Gazu co prawda nie mam ale już coś w tym kierunku kombinuje. Tak jak pisałem na początku - dużo zależu od szczęścia.
Jestem pewien że za cene jaka zaproponowales dostaniesz jakis egzemplarz w dobrym stanie. Zycze powodzenia i pisz jak tylko cos trafisz.
Cytat:
(...) silnik dowolny (...)

czyżbyś planował montaż DOHC 2.0 albo czegoś jeszcze wiekszego?

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2003-08-03 16:13:08 ]

Powiem ci że ja za swojego tyle dałem rok 1990 silnik skrzynia poldek okragłe zegary fotele o caro+ wymagał jednak zaprawek lakierniczych spód zdrowiutki z LPG stan dobry ale powiem ci że cieżko kupic kanta w dobrym stanie nawet jak ma sie na niego 2.tyś ja swojego za 2 tys napewno teraz bym niesprzedał

Cytat:
2003-08-03 16:10:08, Race_D pisze:
czyżbyś planował montaż DOHC 2.0 albo czegoś jeszcze wiekszego?

Fakt, mysle o pozniejszej wymianie silnika na mocniejszy, ale to przynajmniej za rok od zakupu. Oczywiscie o ile uda mi sie kupic DF.
Slyszalem ze juz jezdzi po Zamosciu DF z 2.0 DOHC z Argenty, to ja moze bym 1,8 lub 1,6 zalozyl zeby sie odrozniac

Cytat:
2003-08-03 18:23:07, Unknovn pisze:
Fakt, mysle o pozniejszej wymianie silnika na mocniejszy, ale to przynajmniej za rok od zakupu. Oczywiscie o ile uda mi sie kupic DF.
Slyszalem ze juz jezdzi po Zamosciu DF z 2.0 DOHC z Argenty, to ja moze bym 1,8 lub 1,6 zalozyl zeby sie odrozniac

Czemu chcesz sie wyróżniać na minus? Lepiej już jakis 2.5...