Kuchar777 Drawsko Pomorskie | Witam serdecznie jestem właścicielem vw golfa III z 98 rok silnik 1,8 75 koni, i posiadam następujący problem z instalacją lpg, otóż mam dziwny problem z instalacją niby wszystko w niej działa jeździłem z nią do faceta który to zakładał podłanczał on to pod komputer wszystko ok jak zawsze u niego byłem też żadnego problemu z gazem a jednak sytułacja wygląda tak że czasami kiedy zostawiam samochód na noc i przychodze rano butla z gazem jest pusta a pod maska wszystko zamarznięte i cięzko stwierdzic w czym polega problem teoretycznie po wyłączeniu zapłonu instalacja jest odcieta od pradu i wszystkie elektrozawory powinny byc po zamykane podczas sprawdzania samychch zaworów działaja one poprawnie zmieniane było również podłączenie instalacji do instalacji elektycznej w samochodzie w inne miejsce nic nie pomaga po prostu gaz czasami wycieka a czasami nie wyglada to tak jak by wszystkie zawory były po otwierane i uciekał on parownikiem poniewaz cisnienie z butli go wypycha a nie ma on ujscia w cylindrach bo silnik nie pracuje, jedynym rozwiązaniem jest wyciągniecie bezpieczników z instalacji gazowej, po ich wyciągnięci wyciek nigdy sie nie zdarzył, prosze o jakom kolwiek pomoc w szukaniu usterki z góry bardzo dziękuje !!! |