Pomocy Kable WN przegryzione

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Jakie kable WN najlepiej kupić do Toyoty Corolli E11 po kwietniu 1997r., 1332cm3 i jaka jest cena oraz czy znacie jakiś dobry sklep z nimi aby były odrazu dostępne (najlepiej w okolicach Sosnowca i Chrzanowa, bo na tej trasie kursuje do pracy )?
Pytanie do BIGELEKTRON: Czy orientujesz sie ile mogą kosztować orginalne kable do mojej Toyki.

Pozdrawiam i dzieki za szybką odpowiedź, bo chce je jutro kupić.

Cytat:
2008-12-07 21:52:38, dziki-toy pisze:
Witam! Jakie kable WN najlepiej kupić do Toyoty Corolli E11 po kwietniu 1997r., 1332cm3 i jaka jest cena oraz czy znacie jakiś dobry sklep z nimi aby były odrazu dostępne (najlepiej w okolicach Sosnowca i Chrzanowa, bo na tej trasie kursuje do pracy )? Pytanie do BIGELEKTRON: Czy orientujesz sie ile mogą kosztować orginalne kable do mojej Toyki. Pozdrawiam i dzieki za szybką odpowiedź, bo chce je jutro kupić.

Co do ceny oryginałów to mozesz po prostu zadzwonic do jakiegokolwiek ASO, podac VIN i bez problemu Ci powiedzą ile kable kosztują.
Zamienniki wg. moto-czesci.pl to koszt: 132 lub 165 zł, w zwykłym sklepie może byc nieco drożej.

Do Avensis, gdy przy okazji przeglądu instalacji gazowej okazało się że kable są nadgryzione, wsadzili mi przewody firmy Seiwa. Póki co przejechałem na nich 30 000 km i nie mam żadnych uwag...

Nie no Dziki Toju kabli zaplonowych sie nie gryzie
Podaj win to ci jutro sprawdze z samego rana jak tylko wstane.

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2008-12-07 23:51:35 ]

boscha kosztuja kolo 250 zeta
jc auto kolo 130 zeta
nie wiem po ile janmory i ngk.

VIN: JT153EEB100016489

Ps: Ja nie gryzłem, tylko jakiś gryzoń niedożarty.

kleeb
a JC godne polecenia czy niebardzo?

Polecam zapomnieć o kablach Seiwa.

Po 50kkm spękały, i zaczęły się kruszyć.

Ale u mnie wszystkoi się 2x szybciej zużywa

Obecnie testuję 7 sztuk NGK

pzdr

Orginaly to jakis kosmos z tego co pamietam , nie wiem czy 400 pomogą ...Ale cos kolo 300 z haczykiem na pewno .

Dziś dzwoniłem do ASO i cena oryginałów to 266pln. Ale zastanawiam się nad JC bo cena 140. Co myślicie o tej firmie?

A może popatrz tu: SENTECH. Mam takie i nie narzekam, a auto z gazem. Cena tez ok.

Cytat:
2008-12-08 13:00:50, dziki-toy pisze:
...... zastanawiam się nad JC bo cena 140. Co myślicie o tej firmie?

Przewody JC to straszny "szajs".
To już TE są lepsze.

na jc sie nie znam. janmory sa calkiem niezle. sentechy takze.

janmor jest firma polska

Cytat:
2008-12-08 13:00:50, dziki-toy pisze:
Dziś dzwoniłem do ASO i cena oryginałów to 266pln. Ale zastanawiam się nad JC bo cena 140. Co myślicie o tej firmie?

Nie no nie gadaj ze przyoszczedzisz te pare groszy i kupisz podroby.
Na oryginalach zrobisz conajmniej 100 tys a na podrobach z bolem 30 t jezeli wogole

Cytat:
2008-12-08 18:45:43, kleeb pisze:
na jc sie nie znam. janmory sa calkiem niezle. sentechy takze. janmor jest firma polska

Ja tam niewiem nie probowalem , ale Dziki Toy tez mowil ze to nie on przegryzl tylko dzikie bestie

dzikie bestie hulające pod maską toyki to może te konie?? chciały sie uwolnić

No i kupiłem jednak SEIWY za 229pln w InterCars bo w ASO nie mają dostępnych na już. A auto stało od wczoraj i nie mogłem czekać. Zobaczę jak się spiszą. Dzięki za zainteresowanie tematem. Pozdrawiam.

Cytat:
2008-12-08 19:41:53, dziki-toy pisze:
.... w ASO nie mają dostępnych na już.

A w Krakowie oryginały po 263 zł dostępne od ręki. Nawet 2 komplety.