| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
junior_ek TOYOTA DRIVER Rav4 Żywiec | 2009-01-04 22:15:01 Tak, są jednakowe. Wali przy gwałtownym dodawaniu gazu i podczas hamowania silnikiem tak przy 1400 obrotów (ale przy tym hamowaniu to dopiero od niedawna). Możliwe jest, aby przyczyną tego był zle ustawiony czujnik położenia przepustnicy?? Pamiętam że kiedyś go czyściłem bo się wieszał. Pozostaje mi jedynie wierzyc ze poduszki sa do wymiany. Facet z allegro zaśpiewał mi za jedną, tą całkiem z tyłu 300 zl, a za troche więcej to pewnie miałbym nową z serwisu. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2009-01-04 22:39:20
Zadajesz pytania na ktore mozna tylko gdybac ... Jak wali to jest luz to trzeba sprawdzic gdzie najwiekszy i od tego zaczac.Moze masz luz na przegubie walu,a moze na dyfrzeitd... |
junior_ek TOYOTA DRIVER Rav4 Żywiec | 2009-01-04 22:50:07 Na wale raczej odpada, gdy próbuję go przekręcać rękoma jest nieruchomy. Jest może jakiś sposób na dobre ustawienie czujnika położenia przepustnicy domowym sposobem, tzn bez konieczności wizyty w warsztacie czy broń Boże serwisie?? |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2009-01-04 23:29:11
Rany co ty z tym czujnikiem TPS???To niema wplywu na luzy. Stan na kanale zaciagnij reczny nadepnij hamulec i napinaj uklad na 1 doprzodu i na wstecznym naprzemian a ktos niech patrzy na waly napedowe i gdzie stuka. A czujnika TPS sie nie rusza bo jest ustawiony fabrycznie i metoda warsztatowa go nie ustawisz mozesz tylko lepiej lub gorzej wyregulowac.Pozatym gdyby mial wytarte slizgi to by ci kod bledu wywalalo ,a samochod by kichal podczas przyspieszania. |
junior_ek TOYOTA DRIVER Rav4 Żywiec | 2009-01-04 23:42:20 Pytam bo ten czujnik był ruszany, zawieszał sie więc go czyściłem i jakoś tak mniej więcej od tego czasu zaczął pojawiać się ten huk przy hamowaniu na biegu czy też jezdzie przy obrotach ok 1200. Niby ustawiłem go tak jak był ale napewno nie idealnie w tej samej pozycji |
marekRAV4 TOYOTA RAV 4 kcynia | 2009-04-02 14:26:26 WITAM WIDZĘ ŻE KOLEGA MA PROBLEM Z AMORTYZACJĄ TYLNEGO DYFERNCJAŁU.PRZYCZYNA LEŻY W TULEJACH KTÓRE GO PODTRZYMYJA I AMORTYZUJĄ ,Z PRZODU JEST ELEMENT Z DWOMA TULEJAMI A Z TYŁU JEDNA DUŻA TULEJA-NAJPEWNIEJ OBERWAŁA SIĘ JEDNA (PEWNIE PRAWA)Z TYCH PRZEDNICH TULEJI
|
marekRAV4 TOYOTA RAV 4 kcynia | 2009-04-02 14:32:26 AAAAAA..JEST FIRMA KTÓRA PRODUKUJE TE PRZEDNIE TULEJE A TĄ TYLNĄ REGENERUJE.
WWW.TEDGUM.PL WIEM BO SAM MIAŁEM TEN PROBLEM |
marekRAV4 TOYOTA RAV 4 kcynia | 2009-04-02 14:50:55 AAAAAA..JEST FIRMA KTÓRA PRODUKUJE TE PRZEDNIE TULEJE A TĄ TYLNĄ REGENERUJE.
WWW.TEDGUM.PL WIEM BO SAM MIAŁEM TEN PROBLEM |
junior_ek TOYOTA DRIVER Rav4 Żywiec | 2009-04-03 15:22:43 I jak,po wymianie przy dodawaniu gazu nie ma już tego uderzenia?? szczerze to zdazylem sie juz do tego przyzwyczaic ale mimo wszystko czasami potrafi to zdenerwowac czlowieka. Patrzyłem na te poduszki tak z grubsza i niby trzymia,zastanawialem sie juz nawet nad ich wymiana ale jak zobaczylem cene to podziekowalem ![]() |