Cytat:
|
2009-01-06 15:31:44, mirwin pisze:
Sorki, ale nie chce mi sie bawic z pokrywa zaworów bo po wymianie uszczeli głowicy, o której pisałem podciekała olejem i troche było zabawy by uszczelnić. A co to wniesie do dyskusji taka fotka z ubebranymi olejem elementami głowicy. 11 lat 200 tysiecy km. A z drugiej strony to dlaczego jak jest ciepło to jest ok? Może po prostu ten olej w niskich temperaturach jest jakiś niedobry. I jeszcze jedno, kiedy mierzyć to ciśnienie, zaraz po odpaleniu na bardzo zimnym, czy w wielu wariantach.
|
|
Ja tez cale zycie na mineralnym 15w40 Quaker state przebiegi 150,200.260tys wszystko Diesle i nie ma zadnych powodow aby lac do czegokolwiek syntetyk.
A wlasnosci myjace oleju nie maja zadnego powiazania z tym czy to syntetyk czy mineralny,po Quakerze jest zawsze czysto w silniku zero osadu.
Elf natomiast i te polskie wynalazki z Orlenu i innej bimbrowni to najwieksze scierwo,nawet na bagnecie oleju sie przypalaja.
Pytanie ile W na ile ma ten Elf,pomijajac ze moze nie trzymac parametrow.
Jezeli problem sie pojawil po jakiejs robocie i wymianie oleju to przedewszystkim zmien olej na taki na ktorym problemu nie bylo i bedziesz mial odpowiedz co sie stalo.