Cytat:
|
2009-01-12 16:53:35, AgaRav pisze:
Udało mi się - gościu ruszył dupę i mi podał. Kod : P0456. Dzięki za pomoc. A tak na marginesie - dzisiaj po raz pierwszy te kontrolki same zgasły. Naprawiło się?
|
|
Ogolnie mowiac jak wstukasz ten kod w google to wyskakuje serwisowka Toyoty USA bo tam jest jawnosc dokumentacji.
Kiedys przekopiowalem ten schemat komus na Forum i zrobili mi w pracy dzika awanture,jakoby z Toyoty Motor Poland przyszedl mail ze rozpowszechniam tajna dokumentacje serwisowa.....

no i wezwano mnie pisemnie do zaprzestania,pod grozba sankcji prawnych.
W skrocie powiem tak ...kod dotyczy malej -dokladnie malej nieszczelnosci ukladu Evap.
Powodem moze byc korozja obrzezy korka i wlewu paliwa,lub niedokladne dokrecenie.
Uklad EVAP w wykonaniu USA jest bardzo rozbudowany w porownaniu z europejska wersja.
Sklada sie z pompki czujnika cisnienia i zaworkow zamontowenych na zbiorniku oparow paliwa ,ktore uklad odzyskuje z baku.
Jezeli bylaby duza nieszczelnosc typu pekniety wezyk, kod bylby inny i pisaloby duza nieszczelnosc.
Naprawic ten uklad mozna bardzo prosto trzeba porozbierac uklad wszystkie oringi i wezyki gumowe umyc w cieplej wodzie z ludwikiem a potem poskladac.Najlepiej skladac na jakis smar silikonowy.
Zaczac jednak nalezy od polaczenia korka z wlewem
[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2009-01-12 21:38:44 ]