Kalendarz 2009 - No, Towarzysze, pomożecie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kalendarze jakie są - widzi każdy. Albo raczej nie widzi, bo nie ma na ten rok "naszego" kalendarza. W zeszłym też nie było, ale częściowo rekompensował nam to ten wydany w youngtimerze. W tym roku taka bida na świecie, że nawet nie dostałem kalendarza "firmowego" - a koledzy zapytali mnie, czy nie ma może takiego z polskimi autami, który kiedyś przyniosłem. No to tak sobie pomyślałem, że może warto się zebrać, i taki na 2oo9 stworzyć. Moje propozycje:

-kalendarz ma być do wydrukowania dla każdego

-w kalendarzu mają być głownie auta z FSO, ew. inne, ale produkowane u nas w PL, mogą być ewentualnie motywy z FSO

-dobrze by było (choć niekoniecznie), aby na daną porę roku, było zdjęcie tematyczne (np w scenerii zimowej, jesiennej)

-każdy, kto chce, szykuje jakąś fotkę (lub max. 3?), które później wszyscy oglądają i głosują na auto danego miesiąca

-tu mam pewien dylemat: albo robimy kalendarz do końca roku, albo co miesiąc robimy głosowanie na "auto miesiąca", i przed rozpoczęciem danego miesiąca (np.28-go), wrzucamy na sieć do pobrania "nowy miesiąc".

-dobrze by było, aby wrzucać zdjęcia własne, a nie znalezione w "necie", żeby nikt nie miał pretensji o prawa autorskie

-przykładowo - tak wygląda kalendarz forum golfiarzy na ten rok

-jako, że styczeń się kończy, zastosuję autopromocję i wstawiam swojego kanta w różnych wariantach: dajcie znać, w jakiej formie najlepiej wygląda... (kalendarz, oczywiście )

-oczywiście, mogą być foty/zdjęcia/rysunki preparowane fotoszopem praczem...

"No to jak, Towarzysze, pomożecie?!"

Wariant 1 - bez linii
Wariant 2 - linie poziome
Wariant 3 - tabelka

Z FSO w tle...

Lub w ciekawym towarzystwie

[ wiadomość edytowana przez: DoliN dnia 2009-01-21 02:36:33 ]

Trochę za późno. Lepiej pomyśl o 2010, będziesz miał mnóstwo czasu na zabranie materiału.

PROKURATOR - WETERAN:
Stawiam wniosek przesunięcia kolegi śpiewaka do sekcji gimnastycznej.
Po pierwsze. Nie będzie samotny(...)Będzie w kolektywie.
Po drugie. Nabierze więcej optymizmu życiowego.
INSTRUKTOR KO
Jeszcze więcej. Jeszcze więcej bo przecież już ma.
PROKURATOR - WETERAN
Jeszcze więcej optymizmu życiowego. Jasne. Po trzecie, co jest też ważne - przestanie śpiewać.

Jest 10 dni do lutego, ale jak każdy wyśle w ciągu 3-5 dni fotkę, później przez 3-5 dni będzie głosowanie, to później aby wrzucić zdjęcie do kalendarza, jak to widać powyżej, to już drobiazg.
Kalendarz każdy drukuje we własnym zakresie, czy to w domu, czy to w firmie - więc odpadają wszelkie deadline'y do składów itp.

Na następne miesiące terminy już nie będą tak napięte, więc będzie więcej czasu na selekcję zdjęć itp. A fotki - każdy jakieś tam ma, wystarczy spojrzeć na dział NASZE POJAZDY, poświęcić kwadrans na przekopanie twardego dysku i finito!

Koncepcja super zwłaszcza, że w tym roku naprawdę jakaś bida z kalendarzami. Ja mam co prawda tylko plusa ale mogę udostępnić fotki

A ostatnie zdjęcie fiata wydaje się najciekawsze

Równie dobrze możemy mieć kalendarz od lutego do lutego, albo od marca do marca. Mnie by to nie przeszkadzało, byle by dni się zgadzały.

Cytat:
2009-01-21 13:10:17, Koot pisze:
Równie dobrze możemy mieć kalendarz od lutego do lutego, albo od marca do marca. Mnie by to nie przeszkadzało, byle by dni się zgadzały.

To ja chcę kalendarz od 20 kwietnia do 20 kwietnia.

Cytat:
2009-01-21 13:19:01, leon pisze:
To ja chcę kalendarz od 20 kwietnia do 20 kwietnia.

od 12-tego kwietnia były kiedyś dla tych którzy pamiętają tą datę wiedzą o co chodzi

I to jest pomysła. Kalendarz od 12 kwietnia, na rok ósmy.

Miesiąc Luty - Caro Plus!

W tym miesiącu pooznaczałem zielonym kolorem "święta".

W dalszym ciągu czekam na propozycje aut do kalendarza na następne 10 miesięcy, oraz wszelkie uwagi i sugestie...

Luty - Polonez Caro Plus

Wrzucę zatem kilka jesienno-zimowych zdjęć na próbę...
Mamy ze Stivkiem, którego auto jest na pierwszym zdjęciu, więcej takich zimowych fotek, ale musimy uzgodnić, które się nadają... Dlatego na razie wrzucam głównie swoje:

Mam nadzieję, że się przydadzą.
Pozdrawiam!
PS: Tak jak zazwyczaj nie darzę jakąś specjalną estymą Plusa, to tak na tych fotkach jest świetny...

[ wiadomość edytowana przez: wojtek07borewicz dnia 2009-02-02 00:47:28 ]

Witam. Ja niestety nie posiadam żadnych ciekawych zdjęć ale pomysł świetny. Chętnie powiesiłbym taki kalendarz na swojej ścianie. Życzę powodzenia w realizacji.

Cytat:
2009-02-02 11:43:38, Marcin2016 pisze:
Witam. Ja niestety nie posiadam żadnych ciekawych zdjęć ale pomysł świetny. Chętnie powiesiłbym taki kalendarz na swojej ścianie. Życzę powodzenia w realizacji.

Niestety każdy drukuje we własnym zakresie :[
Chociaż za rok, kto wie...

Dorzuciłem jeszcze na luty Plusa w dwóch odsłonach - niech kalendarz będzie taki, żeby każdy miał wybór, jeśli ujęcie nie będzie mu się podobało.

Od Kalendarz FSO na 2oo9

Od Kalendarz FSO na 2oo9

Nastał marzec, a z nim następna kartka(i) kalendarza.
W dalszym ciągu czekam na propozycje aut na następne miesiące.

Od Kalendarz FSO na 2oo9
Od Kalendarz FSO na 2oo9
Od Kalendarz FSO na 2oo9

Zapraszam do pobierania

Coraz bliżej kwietnia - Macie jakieś propozycje do wiosennej galerii?

Moje nie bardzo na wiosnę ale na zime to mysleze nawet

Trucka zdjęcia zobie w maju więc na jakiś wiosenny moze sie załapie

Nie wiem jak w innych częściach kraju, ale u mnie przez noc napadało ponad 10 cm śniegu, a na Śnieżce nawet częściowo zawaliło się schronisko pod naporem śniegu. Pojutrze niby kalendarzowa wiosna, ale zima nie odpuszcza - więc foty są jak najbardziej na miejscu