MotoNews.pl
7 Pomocy! Avensis 03r. d4d Czasami nie reaguje na pedał gazu (226212/18)

Pomocy! Avensis 03r. d4d Czasami nie reaguje na pedał gazu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jestem nowym uzytkownikiem zarówno auta jaki i forum. Kupiłem pare dni temu Toyote Avensis 2003 r 116 HP d4d z przebiegiem 113 tys km, jezdziła nim kobieta troche zaniedbany samochod pod wzgledem technicznym. Podczas Pierwszych kilometrow okazało sie ze samochod raz jedzie dobrze a po chwili jadac np na obrotach rzędu 2000tys chcac przyspieszyc wciskam gaz do konca a tu nic, jezeli wlacze luz i wciskam gaz do konca to obrotosciomierz idzie do konca a jadac nie reaguje na gaz, po pewnym czasie jadac tak zamulonym samochodem odblokuje go samoczynnie i jedzie dalej, samochod jest aktualnie po wymianie rozrzadu filtrow olei i dalej to samo sie dzieje

A może sprzęgło zaczyna ślizgać? - jeździła nim kobieta!

A jaki jest związek między ślizgającym sprzęgłem a tym, że autem jeździła kobieta ??????

Cytat:
2009-01-25 11:10:41, BabciaEwa pisze:
A jaki jest związek między ślizgającym sprzęgłem a tym, że autem jeździła kobieta ??????

Zasadniczy szpilki znaczy obuwie.
Jak to byla napalona blondyna,to moze sie slizgac doslownie wszystko sprzeglo ,kierownica nie wspomne o dzwigni zmiany biegow

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

jak przyspieszasz auto nie jedzie a obroty rosna to sprzeglo.
Jezeli obroty nie rosna to standart uklad paliwowy do diagnostyki.
Zapowietrza sie ,lub zapchany filtr lub jezeli masz pompe z 2 zaworkami dawkujacymi to pompa lub wtryski.
A jezeli nowsza pompe z 1 zaworkiem to tylko wtryski.
Moze tez byc slaba masa na EDU lub na bude i silnik
Moze tez byc przeladowujaca turbina i wtedy komputer nie mogac skorygowac maxymalnego sprezu turbiny obcina cisnienie na listwie.
Takie masz mozliwe usterki trzeba tylko zdiagnozowac co jest przyczyna.
Juz samo wykonanie jazdy z testerem i zrobienie zapisu parametrow pozwala stwierdzic czy turbina czy reszta

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2009-01-25 12:29:00 ]

Sprzęgło raczej nie bedzie bo choć wsumie ciężko chodzi napewno nie ślizga, filtry sa wymienione wszystkie wiec sprawa filtrów odpada. Jak go zmuli i np. stane i rusze od nowa powoli powoli go rozpedze widac tak jak by nie przepuszczalo dostatecznej ilosci paliwa na moje oko ale to moze byc wiele innych przyczyn i pozniej po jakims czasie jak jade, zacznie normalnie jechac. Moze to byc tez sprawa elektrozaworu bądz przepływomierza, albo jakiegos błedu w kompie?