Wstawiłem 1,9 Diesel (Peugeot)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jestem tutej nowy ale Nivkę mam od 2 lat, znudziła mi się bezyna z gazem, więc postanowiłem wstawić diesla. Razem z kolegą jarkiem (któremu bardzo dziękuję) przystąpiliśmy do dzieła początkowo miał iść silnik ze skrzynią od poldka czyli peugeot został sam silnik, flanszę od skrzyni poloneza obciełem to samo zrobiłem ze skrzynią nivy, dopasowalismy długość wałka sprzęgłowego nivy do obydwu kawałków pociętych tuneli (2 razy frezowane) następnie spawanie tigiem od wewnętrznej i zewnętrznej strony. Włożone i spasowane(tarcza sprzęgła od poloneza defakto za słaba), Przespawana i przerobiona całkowicie misa olejowa, oraz pompa oleju skrucenie i przespawanie smoka pompy, oraz przesuniecie na dno misy. Silnik i skrzynia spasowane. Łapy przerobione pod kontem poduszki od poloneza. Defakto jutro do przerobienia nie sprawdziły się. Most podwieszony pod silnik też się nie sprawdziło scieło śruby jutro do przerubki. Zawiaś cały nowy podniesiona o 8 cm poszerzona felgi od vitary z oponami 195/100/15. Tak się bawię teraz z nivą i tu mam pytanie czy ktoś podobnie walczył ze swoją.